Şirketin üst düzey yöneticileri kimlerdir?
İşte C-level yöneticiler ve görevleri:
- CEO (Chief Executive Officer)
- CHRO (Chief Human Resources Officer)
- CFO (Chief Financial Officer)
- CMO (Chief Marketing Officer)
- CIO (Chief Information Officer)
- CTO (Chief Technology Officer)
- COO (Chief Operations Officer)
- CLO (Chief Legal Officer)
Chief Commercial Officer COO ne demek?
Chief Commercial Officer COO ne demek?
19. COO – Chief Operations Officer / Operasyonel yönetim.
Üst düzey yönetici ne demek?
Üst düzey yönetici ne demek?
En genel tanımıyla üst düzey yönetici, bir şirketin uzun vadeli stratejik planlarını yapan ve bu planların, hedeflerin gerçekleşmesi için şirket içindeki gerekli birimlerde doğru ekibi kuran, ekibin yaptıklarını kontrol eden ve kısacası takıma liderlik yapan yöneticidir.
Finans CTO nedir?
CTO "Chief Technology Officer" teknolojiden sorumlu en üst düzey çalışanlar olarak adlandırılır. Bir işletmenin teknolojik olarak ilerlemesini denetlemekten, raporlamaktan ve gerektiğinde strateji geliştirmekten sorumludur. Bir işletmeye ait teknolojik kaynakların tespiti ve yönetimi en önemli görevleridir.
CEO CFO COO ne demek?
CEO CFO COO ne demek?
İcra Kurulu Başkanı / Baş Yönetici. CFO – Chief Finance Officer. Mali İşler Müdürü COO – Chief Operating Officer.
Üst düzey yönetici ne iş yapar?
Üst düzey yönetici ne iş yapar?
Piramidin en üst seviyesine üst yönetim denilmektedir. Yönetim kurulu, başkan, başkan yardımcısı ve CEO, üst düzey yöneticilere örnektir. Bu yöneticiler tüm organizasyonu kontrol etmekten ve denetlemekten sorumludur. Hedefler, stratejik planlar, şirket politikaları geliştirir ve işin yönüne ilişkin kararlar alırlar.
Üst düzey çalışan nedir?
Üst düzey memur, kamu personeli olarak görev yapan üst kademedeki personellerin sınıflandırmasında kullanılan genel bir unvandır. Üst düzey memur olabilmek için KPSS gibi bir şartı sağlamaya gerek yoktur. Bununla birlikte üst düzey memurlar kamu kadrolarındaki en üst seviye unvanlardan bir tanesidir.