Son Konular

Site yoneticisi kimler olabilir?

Modoratör

Efsanevi Üye
Credits
0

Site yöneticisi kimler olabilir?

Site yönetimine kimlerin, nasıl seçileceğine dair esaslar Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında belirleniyor. Kanununa göre, kat maliklerinin, hem sayı hem arsa payı bakımından çoğunluğu tarafından atanıyor. Yönetime kat malikleri seçilebiliyor. Kiracıların, yönetime seçilmesi gibi bir durum söz konusu olmuyor.

Site yönetici ne yapar?

Yönetici ne iş yapar? Kat maliklerince alınan kararları uygular. Apartman veya sitenin bakımı, korunması ve gerektiğinde onarımını yapar. Genel yönetim işleriyle ilgili aidatların toplanmasını sağlar, aidat toplanamadığı takdirde ödemeyen kat maliki hakkında yasal işlemleri başlatır.

Site yönetimi nasıl görevden alınır?

Site yönetimi nasıl görevden alınır?
Birincisi yöneticinin mutlak butlanla (kat malikleri/sakinlerin edinimlerini yerine getirmemesi) istifa etmesi, ikincisi denetçi veya denetim kurulunun en az oy çokluğu ile üçüncüsü ise kat maliklerinin 1/3 oranında imza toplayarak yapılabilmektedir.

Profesyonel site yöneticisi ne kadar maaş alır?

4.000 TL maaş Bir site veya apartman için profesyonel yönetim desteği alınması halinde ödenecek ücret, hane sayısı, bina toplam alanı ve alınması istenen hizmetlere göre değişkenlik gösteriyor. Örneğin, 40 haneli bir blokta binanın yönetiminde daire başına 50-100 TL arası yönetici hizmet bedeli alınabilir.

Site yönetimine kimler giremez?

Seçimde oy çoğunluğunu sağlayan aday apartman yöneticiliğine hak kazanıyor. Kanuna göre, yönetim planında yöneticilerin kat malikleri tarafından seçileceği maddesi konmuşsa kat maliki olmayan yönetici olamıyor.Fakat böyle bir hüküm yönetim planında yer almıyorsa kiracı da yönetici olabiliyor.

Kim site yöneticisi olamaz?

Kim site yöneticisi olamaz?
Kat maliki olmayan yönetici olabilir mi? Yönetim planına, yöneticilerin bağımsız bölüm malikleri arasından seçileceği hükmü konmuşsa kat maliki olmayan yönetici olamıyor. Eğer böyle bir hüküm konmamışsa kiracı da yönetici olabiliyor.

Site yönetimi ne kadar maaş alır?

Kariyerinde Maaşlar
| EN DÜŞÜK | ORTALAMA
Apartman / Site Müdürü | 6.280 | 8.540

Site yönetici hakları nelerdir?

Yönetici, kat malikleri kurulunun kararlarını protokolleri, yapılan ihtar ve tebligatın özetini ve tarihlerini ve bütün giderleri, 32 nci maddede sözü geçen deftere tarih sırasiyle yazmaya ve bu defteri ve giderlerin belgeleriyle diğer bütün belgeleri bir dosyada saklamaya mecburdur.

Site yönetimi nasıl değiştirilir?

Site yönetimi nasıl değiştirilir?
Yönetim plânının değiştirilebilmesi için, toplu yapı temsilciler kurulu üyelerinin temsil ettikleri bağımsız bölümlerin tamsayısının beşte dördünün oyu şarttır. Geçici yönetimle ilgili yönetim plânı hükümleri, toplu yapı alanındaki bağımsız bölüm maliklerinin beşte dördünün oylarıyla değiştirilebilir.

Apartman yönetimi nasıl feshedilir?

Sulh mahkemesince atanan yönetici, bu atanma üzerinden altı ay geçmedikçe, kat malikleri kurulunca değiştirilemiyor. Ancak haklı bir sebep çıkarsa, onu atamış olan sulh mahkemesi, değiştirmeye müsaade edebiliyor.

Profesyonel apartman yöneticiliği ücreti ne kadar?

Daire başına 8,50TL ile 18TL arasında değişmektedir. Daire başına 9TL ile 21 TL arasında değişmektedir. Ücretlendirme, havuz, çalışan sayısı, yerin konumu gibi faktörlere göre değişmektedir.

Merhaba! Site yöneticisi kimler olabilir konusundaki açıklamalarınızdaki bilgiler oldukça kapsamlı ve doğru. Kat maliklerince seçilen site yöneticisinin görevleri, apartman veya sitenin yönetimi, bakımı, korunması, aidatların tahsilatı ve diğer genel yönetim işleriyle ilgili alanları kapsamaktadır. Yöneticinin görevden alınması süreçleri arasında istifa, denetçi veya denetim kurulu kararı, ve kat maliklerinin imza toplaması gibi durumlar bulunmaktadır.

Site yöneticisinin maaşları da hane sayısı, bina alanı ve verilen hizmetlere göre değişkenlik gösterebilmektedir. 40 haneli bir blokta daire başına alınacak hizmet bedeli örnek olarak verilmiş. Ayrıca apartman/siteler için profesyonel yönetim desteği alınması durumunda ödenecek maaşlar arasında 4.000 TL gibi bir rakam belirtilmiş.

Site yönetimine kimlerin giremeyeceği konusunda da detay verilmiş. Seçimde oy çoğunluğuna ulaşan adayın apartman yöneticisi olabileceği belirtilmiş ancak yönetim planında yöneticilerin kat malikleri tarafından seçilmesi gerektiği hükmü varsa kat maliki olmayan kişiler yönetici olamamakta. Ancak yönetim planında böyle bir hüküm yer almıyorsa kiracılar da yönetici olabilmektedir.

Site yöneticisi hakları konusunda ise yöneticinin yükümlülükleri ve kararların alınması, protokollerin tutulması, giderlerin defterlerde kaydedilmesi gibi konulara değinilmiş. Yönetici, site yönetiminde aktif görev almaya devam ederken belirli kurallara ve mevzuata uymak zorundadır.

Genel olarak, site yöneticisi kimler olabilir konusuna ilişkin açıklamalarınız oldukça detaylı ve bilgilendirici. Eğer başka konularda da sorularınız varsa memnuniyetle cevaplayabilirim.

Kac tane kacak sigara tasinabilir?

Lazer mi plazma mi?

1. Konular

1. 1.264.147
  2. Mesajlar

1. 1.660.954
  3. Kullanıcılar

1. 31.298
  4. Son üye

Geri
Üst Alt