haberci
Meraklı Üye
Sivasta ne yenir,sivas yemekleri,sivas yemek kültürü,sivas yöresel yemekler,
Sivas yemekleri daha çok tahıl ürünlerine dayanmaktadır Keş, peskutan, çökelik süt ürünlerinden hazırlanan yiyeceklerdir
Yazları ayranlı, pancarlı çorba, madımak, evelik, düğürcek aşı; kışları ise tırhıt, sübüra, kelecoş, tarhana, içli köfte, hıngel gibi hamur işi yemekler yenir
Keza Sivas kebabı da ünlüdür Tandırda kül çöreği, fodla, patates ya da peynirle yapılan kömbe, kete, lavaş, yufka yörede yaygın ekmek çeşitlerindendir *
Sivas yemekleri daha çok tahıl ürünlerine dayanmaktadır Keş, peskutan, çökelik süt ürünlerinden hazırlanan yiyeceklerdir
Yazları ayranlı, pancarlı çorba, madımak, evelik, düğürcek aşı; kışları ise tırhıt, sübüra, kelecoş, tarhana, içli köfte, hıngel gibi hamur işi yemekler yenir
Keza Sivas kebabı da ünlüdür Tandırda kül çöreği, fodla, patates ya da peynirle yapılan kömbe, kete, lavaş, yufka yörede yaygın ekmek çeşitlerindendir *