Son Konular

sivil toplum orgutleri nelerdir isimleri gorevleri

Credits
1.254.819
sivil toplum orgutleri nelerdir isimleri gorevleri nelerdir
Turkiye 'deki Vakıflar
Vakıf statusunde kurulmuş sivil toplum kuruluşları
Ankara Losemili Cocuklar Vakfı (LOSEV)
Beyaz Nokta Gelişim Vakfı
Bilim ve Sanat Vakfı (BİSAV)
Cevre ve Kultur Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (CEKUL)
Cocuk Vakfı
Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV)
Geleceğimizin Cocukları Vakfı (GCV)
ICEP Uluslararası Kulturel Değişim Programları Burs Vakfı
İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV)
İlkoğretim Okullarına Yardım Vakfı (İLKYAR)
İstanbul Kultur Sanat Vakfı (İKSV)
Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV)
Kafkas Vakfı
Nesin Vakfı
Nezih Danyal Karikatur Vakfı
Osmanlı Araştırmaları Vakfı
Reklamcılık Vakfı

Sivil toplum örgütleri genellikle belirli bir amaç veya hedef doğrultusunda faaliyet gösteren, kar amacı gütmeyen kuruluşlardır. Bu kuruluşlar toplumsal sorunların çözümüne, sosyal adaletin sağlanmasına, insan haklarının korunmasına, çevrenin korunmasına ya da kültürel değerlerin yaşatılmasına yönelik çalışmalar yaparlar. Bu noktada, Türkiye'deki bazı vakıf statüsünde kurulmuş sivil toplum kuruluşları ve görevleri aşağıdaki gibidir:

1. Ankara Lösemili Çocuklar Vakfı (LOSEV): Lösemili çocuklar ve ailelerine destek olmak, tedavi süreçlerine katkıda bulunmak, farkındalık yaratmak gibi faaliyetlerde bulunur.

2. Beyaz Nokta Gelişim Vakfı: Çocukların gelişimsel ve eğitimsel ihtiyaçlarını karşılamak, ailelere rehberlik yapmak, destek sağlamak gibi alanlarda çalışmalar yürütür.

3. Bilim ve Sanat Vakfı (BİSAV): Bilim ve sanatın desteklenmesi, genç yeteneklerin keşfedilmesi, kültürel etkinlikler düzenlenmesi gibi faaliyetler gerçekleştirir.

4. Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (CEKUL): Doğal çevrenin korunması, kültürel mirasın yaşatılması, eğitim faaliyetlerinin desteklenmesi gibi alanlarda çalışmalar yapar.

5. Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV): Medya sektöründeki profesyonellerin desteklenmesi, ifade özgürlüğünün savunulması, demokratik değerlerin güçlendirilmesi gibi hedefler doğrultusunda faaliyet gösterir.

6. Geleceğimizin Çocukları Vakfı (GCV): Dezavantajlı çocuklara destek olmak, eğitim imkanları sağlamak, sosyal sorumluluk projeleri yürütmek gibi çalışmalar yapar.

7. ICEP Uluslararası Kültürel Değişim Programları Burs Vakfı: Uluslararası kültürel değişim programlarına destek sağlamak, gençlerin kültürel etkileşimlerini artırmak amacıyla burs programları düzenlemek gibi faaliyetlerde bulunur.

8. İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV): Türkiye'nin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmak, kamu-özel sektör iş birliklerini desteklemek, ekonomik politikaların geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapmak gibi alanlarda faaliyet gösterir.

9. İlköğretim Okullarına Yardım Vakfı (İLKYAR): İlköğretim düzeyindeki okullara destek sağlamak, eğitim koşullarını iyileştirmek, çocukların eğitim hakkını desteklemek gibi faaliyetler yürütür.

10. İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV): Kültürel etkinlikler düzenlemek, sanatın ve kültürün gelişimine katkıda bulunmak, sanatseverlerin bir araya gelmesini sağlamak gibi alanlarda faaliyet gösterir.

11. Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV): Kadınların ekonomik özgürlüğünü desteklemek, kadın girişimciliği ve istihdamını artırmak, kadın hakları konusunda farkındalık yaratmak gibi alanlarda çalışmalar yapar.

Bu vakıf statüsünde kurulmuş sivil toplum kuruluşları, belirli alanlarda toplumsal ihtiyaçları karşılamak, sosyal sorunlara çözüm üretmek ve toplumun refahını artırmak için çalışmalar yürütmektedirler. Her biri kendi alanında uzmanlaşmış, belirli bir misyon ve vizyona sahip olan bu kuruluşlar, toplumun çeşitli kesimlerinin ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmaktadırlar.

Robots.txt Nedir, Nasıl Oluşturulur?

SEO Açısından En Önemli Google Sıralama

1. Konular

1. 1.282.580
  2. Mesajlar

1. 1.683.242
  3. Kullanıcılar

1. 32.130
  4. Son üye

Geri
Üst Alt