Siyah çayın içine ne atılır?
Kahveye eklediğinizde zincir kahve dükkanlarında kuyruklar oluşturan tarçın, çayda da farklı aromalar yaratıyor. Tarçın çayının tarçın tozundan ve kabuklarından yapılabildiğini de ekleyelim. Karıştırdığınızda çayın içinde kaybolan tarçın özellikle bitki çaylarına çok yakışıyor.Çaya hangi baharatlar konur?
BİTKİ ÇAYLARI VÜCUT DİRENCİNİ ARTIRIYOR Üst solunum yolu rahatsızlıklarında ada çayı, kekik, melisa, tropik kökenli zencefil, zerdeçal, kebabiye, karanfil gibi baharatlar uygun bir karışımla bir araya getirildiğinde ciddi anlamda fayda sağlar. Kış çaylarına zenginleştirmek adına farklı ürünler de katılabilir.Bitki çayının içine ne konur?
Bitki çayının içine ne konur?Yaprak bitki çayı demleme: Ihlamur, yeşil çay, sinameki, anason, adaçayı, biberiye, gül, papatya, , kuşburnu, hibisküs gibi şifa deposu bitkilerin demlenmesi yaprak bitki çayı demleme sınıfında yer alır. Yapılışı: Klor oranı düşük ve kaliteli içme suyu kaynatılmalıdır.
Siyah çayın içine tarçın atılır mı?
Çay içerken dengeli tüketime ve şekersiz olmasına dikkat etmek gerekmektedir. Şekerli çay tüketmekten vazgeçemiyorsanız, tercihiniz şeker ya da tatlandırıcı değil çubuk tarçınlı ya da limon ilaveli olmalıdır.Evde karışık bitki çayı nasıl yapılır?
Karışık Bitki Çayı Tarifi İçin Malzemeler- 5 fincan su.
- 2 tatlı kaşığı yeşil çay.
- 3 tane karanfil.
- 1 yada yarım çubuk tarçın.
- Bir elma kabuğu.
- 5 cm lik limon kabuğu.
- 1-2 dilim limon.
- 2 cm lik taze zerdaçal.
Kış çayı malzemeleri nasıl yapılır?
Kış çayı malzemeleri nasıl yapılır?Geleneksel kış çayı tarifi
- 1 tatlı kaşığı hibiskus.
- 1 tatlı kaşığı ıhlamur.
- 1 tatlı kaşığı kuşburnu.
- 1 dal adaçayı (ya da 1 tatlı kaşığı)
- 1 adet okaliptüs yaprağı
- Küçük bir parça taze zencefil (soyulmuş ve ince ince kıyılmış)
Tarçın çayı kabuk ya da toz tarçın kullanılarak yapılabilir. Toz tarçın ile hazırlanan tarçın çayı için 1 tatlı kaşığı toz tarçın cam ya da porselen bir demlik içine koyulur. Üzerine yaklaşık 2 su bardağı kaynatılmış sıcak su eklenir ve 10 dakika demlenmeye bırakılır. Daha sonra süzülerek tüketilebilir.
DEMLİĞE ÇUBUK TARÇIN ATIN: Kahvaltıda içeceğiniz ve misafirlerinize ikram edeceğiniz çayı demlerken; demliğe 1 adet çubuk tarçın ekleyin. Böylece hem çaya hem lezzet katmış, hem şeker kullanımını azaltmış, hem de kan şekerleri üzerinde olumlu etkiler yaratmış olacaksınız.