Modoratör
Yeni Üye
SMMM vergi müfettişi olabilir mi?
III – Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Vergi Müfettişi olabilir mi? Vergi Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavına katılabilme koşulları incelendiğinde Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlerin Vergi Müfettişi olabilmeleri hususunda her hangi bir engel yoktur.
Vergi Müfettişi Nasıl yeminli mali müşavir olabilir mi?
Vergi inceleme elemanları, vergi müfettişleri meslekte geçirdikleri 10 yılın sonunda doğrudan YMM olabiliyorken, 26/7/2008 tarihli ve 5786 sayılı Kanunla bazı meslek mensuplarına daha önce tanınmış olan yeminli mali müşavirlik sınav muafiyeti kaldırılmış, YMM olabilmek için bu kişilerin de mali müşavirleri gibi sınava …
Yeminli Mali Müşavir kimler olabilir?
Yeminli Mali Müşavir kimler olabilir?
Yeminli Mali müşavir olmak için, herhangi bir üniversitenin 4 yıllık eğitim veren İşletme, Siyasal Bilimler, İktisat, Muhasebe, Maliye, Bankacılık, Kamu Yönetimi ve Hukuk bölümlerinden lisans derecesiyle mezun olma şartı bulunmaktadır. Mezun olduktan sonra, bir şirkette 3 yıllık muhasebe stajı yapılması gerekir.
Hukuk fakültesi mezunları mali müşavir olabilir mi?
Hukuk fakültesi mezunları mali müşavir olabilir mi?
Serbest Meslek Erbabı olarak kendi adına Maliyeye kayıtlı vergi mükellefi Mali Müşavir, mesleğini icra ederken Hukuk Fakültesinden de mezun olabilir. 1136 Sayılı Kanuna uygun olarak stajını da tamamladıktan sonra Avukatlık ruhsatını da elde edebilir.
Mali Müşavir öğretim görevlisi olunabilir mi?
Üniversitede Öğretim Görevlisi Olmak İsteyen Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler, müracaatta geç kalmayın… Uludağ Üniversitesi ve BSMMMO İşbirliği Protokolü Çerçevesinde SMMM'ler Öğretim Görevlisi Olarak Görevlendirilecektir. Proje kapsamında üyelerimizden 50 kişi öğretim görevlisi olarak görevlendirilecektir.
Yüksek Lisans SMMM staj süresinden sayılır mı?
Lisans öğrenimi 3568 sayılı Yasa'nın 5/A-a maddesinde belirtilen alanlarda olmayan ve yüksek lisans eğitimi anılan Yasa'da belirtilen alanlarda tamamlayan adayların yüksek lisans eğitimleri staj süresinden sayılmaz.bunların staj süresi 3 yıldır.
Kimler mali müşavir olamaz?
Kimler mali müşavir olamaz?
Taksirli suçlar hariç olmak üzere; affa uğramış olsalar dahi ağır hapis veya 5 yıldan fazla hapis yahut zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı suçlar ile istimal ve istihlak kaçakçılığı dışında kalan kaçakçılık suçları, resmî …
Hangi bölüm mezunları mali müşavir olabilir?
Hangi bölüm mezunları mali müşavir olabilir?
Üniversitelerin işletme, iktisat, maliye, kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, ekonometri, çalışma ekonomisi, siyaset bilimi, ekonomi, bankacılık ve sermaye piyasası, bankacılık ve finans lisans bölümlerinden mezun olan kişiler mali müşavir olabilirler.
Mali müşavirlik sınavı zor mu?
konular genel olarak muhasebe,hukuk,vergi mevzuatı,genel hukuk,mali tablolar analizi ve denetimdir. ekstra kasılacak kadar zor bir sınav değildir.askerliği ertelemesi ise gerçekten çok faydalı. an itibariyle istanbul ve ankara'da yapılmakta olan sınav. …
Mali Müşavir öğretim görevlisi olabilir mi?
Öğretmenlerin görevleri ile birlikte serbest muhasebeci mali müşavirlik yapabilmelerini sağlayacak 657 sayılı Kanunda ve özel kanunlarda bir düzenleme bulunmamaktadır. Bu nedenle öğretmenlikle birlikte serbest muhasebeci mali müşavirlik yapılamaz.