Son Konular

Snayder ne demek?

Editör

Efsanevi Üye
Credits
0

Şnayder ne demek?

schneidern [schneidernd|geschneidert] {fiil} terzilik yapmak {fi.}

Andr ne demek?

Andr ne demek?
Koca. Sözüne güvenilir, mert. Girintili ve çıkıntılı olmak üzere bir çift oluşturan nesnelerden çıkıntılı olanı.

Android in kelime anlamı nedir?

Android in kelime anlamı nedir?
Android kelimesi Türkçe'de "insana benzer yaratık, insansı" anlamına gelir. İngilizce android "insana benzer yaratık, insansı" sözcüğünden alıntıdır. İngilizce sözcük Geç Latince aynı anlama gelen androides sözcüğünden alıntıdır.

Andro ne demek Latince?

İngilizce sözcük Geç Latince aynı anlama gelen androides sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Eski Yunanca anér, andr- ανέρ, ανδρ- "adam, insan" ve Eski Yunanca eîdos εῖδος "şekil, görüntü" sözcüklerinin bileşiğidir. Daha fazla bilgi için andro+, +oid maddelerine bakınız.

Android insan ne demek?

Android insan ne demek?
Android, eski Yunanca insan kelimesinden türetilmiş olup insansı gibi bir anlam ifade eder. Zeki canlı varlıklar tarafından yapılmış insansı makinelere verilen addır.

Android Mimarisi nedir açıklayınız?

Android Mimarisi nedir açıklayınız?
Android, Open Handset Alliance, Google ve özgür yazılım topluluğu tarafından geliştirilen bir mobil işletim sistemidir. Bu işletim sisteminin parçaları çekirdek (kernel), sistem kütüphaneleri, uygulama geliştirme çatıları (frameworks) ve yerleşik temel uygulamalardan oluşmaktadır.

Linux mimarisi nedir?

Linux İşletim Sistemi (operating system, os) iki temel birimden oluşur: Kernel (çekirdek) ve shell (kabuk). Kernel, bir linux işletim sisteminin ana bileşenidir ve bir bilgisayarın donanımı ile ilgili süreçleri yönetir.

Android Match_parent nedir?

Android Match_parent nedir?
match_parent : bulunduğu alan içerisinde yatay veya dikey olarak yer aldığı alanı kaplar. Bu özellik ; fill_parent ile kullanılıyordu genelde ama android 2.2 versiyonundan sonra artık match_parent kullanılmaya başlandı. wrap_content : bulunduğu alan içerisinde yer alan metin, resim veya bileşen kadar yer kaplar.

Linux nedir ne işe yarar?

Linux nedir ne işe yarar?
Linux, internet üzerinde birçok kişi tarafından geliştirilen ve birçok platformda çalışan çok kullanıcılı, çok görevli, açık kaynak kodlu, özgür ve ücretsiz bir işletim sistemi çekirdeğidir. Linux, GNU prensibinin bir ürünüdür. GNU, GNU's Not Unix kısaltmasıdır ve yazılımların özgür olmasını savunur.

Linux hangi amaçla kullanılır?

Linux Kullanım Alanları Hazırda bulunan servislerin çeşitli olması, yeni çıkan servislere ayak uydurabilmesi, kolay ayarlanabilir olması, düşük maliyetli olması gibi sebepler sayesinde yaygın olarak internet servislerinin verilmesi amacıyla kullanılmaktadır.

Android Orientation nedir?

Android Orientation nedir?
Nedir bu Screen Orientation kavramı ,ne işe yarar şimdi incelemeye başlayalım. Screen Orientation da uygulamamızın farklı ekran yönlendirme seçeneklerine ne şekilde tepki vereceğinizi belirleyebiliriz. İlgili Activity sayfamıza ekran yönlendirmesini AndroidManifest.xml den yapabiliriz.

Android Layout nelerdir?

Android Layout nelerdir?
Layout, yaptığımız tasarımda View componentlerin yaşama alanıdır diyebiliriz. Tasarımlarda kalıp görevi görerek sağladığı özelliklerine göre içinde kullanılan componentlere düzen sağlar, nasıl gözükmeleri gerektiğini belirler. Android'de farklı layoutlar vardır ve farklı amaçlar için kullanılır.

**Şnayder ne demek?**

"Şnayder", Almanca kökenli "Schneider" kelimesinden Türkçeye geçen bir terimdir. "Terzilik yapmak" anlamına gelir. Genellikle kıyafet dikmek, giysi tasarlamak ve onarımlar yapmak gibi faaliyetlerle ilgili kullanılır.

**Andr ne demek?**

"Andr" kelimesi aslen Fransızca kökenli olup "koca" anlamına gelir. Ayrıca sözüne güvenilir, mert anlamında da kullanılabilir. "Girintili ve çıkıntılı olmak üzere bir çift oluşturan nesnelerden çıkıntılı olanı" anlamına da gelir.

**Android'in kelime anlamı nedir?**

"Android" kelimesi Türkçe'de "insana benzer yaratık, insansı" anlamına gelir. İngilizce kökenli olan bu kelime, "insana benzer yaratık, insansı" anlamına gelir. Geç Latince kökenli "androides" kelimesinden alıntılanmıştır.

**Android insan ne demek?**

"Android insan" ifadesi, eski Yunanca kelime olan "insan" kelimesinden türetilmiş olup "insansı" anlamını taşır. Zeki canlı varlıklar tarafından yapılmış insansı makinelere verilen addır.

**Android Mimarisi nedir?**

Android mimarisi, Open Handset Alliance, Google ve özgür yazılım topluluğu tarafından geliştirilen bir mobil işletim sistemidir. Parçaları çekirdek, sistem kütüphaneleri, uygulama geliştirme çatıları ve yerleşik temel uygulamalardan oluşmaktadır.

**Linux mimarisi nedir?**

Linux işletim sistemi, kernel (çekirdek) ve shell (kabuk) adlı iki temel birimden oluşur. Kernel, bir Linux işletim sisteminin ana bileşenidir ve bilgisayarın donanımıyla ilgili süreçleri yönetir.

**Android Match_parent nedir?**

"match_parent", bulunduğu alanda yatay veya dikey olarak yer aldığı alanı kaplayan bir özelliktir. Genellikle "fill_parent" kullanılan yerlerde artık "match_parent" tercih edilmeye başlanmıştır. Diğer bir kavram olan "wrap_content" ise bulunduğu alanda yer alan metin, resim veya bileşen kadar yer kaplar.

**Linux nedir ne işe yarar?**

Linux, açık kaynak kodlu, özgür ve ücretsiz bir işletim sistemi çekirdeğidir. Çok kullanıcılı, çok görevli ve birçok platformda çalışabilen bu sistem, GNU prensiplerine dayanır ve birçok kişi tarafından geliştirilir.

**Android Orientation nedir?**

"Android Orientation" terimi, uygulamanın farklı ekran yönlendirmelerine nasıl tepki vereceğini belirleyen bir kavramdır. Ekranın yönlendirme seçeneklerine göre uygulamanın nasıl görüneceğini ve çalışacağını belirler.

**Android Layout nelerdir?**

"Android Layout" terimi, tasarım içinde View bileşenlerin yaşama alanını ifade eder. Tasarımlarda düzen sağlayarak bileşenlerin nasıl gözükeceğini belirler. Farklı amaçlar için kullanılan çeşitli layoutlar vardır ve componentlerin düzenini sağlarlar.

Yahuda Kralligini kim ortadan kaldirdi?

5bin ton kac kg?

1. Konular

1. 1.281.135
  2. Mesajlar

1. 1.678.629
  3. Kullanıcılar

1. 31.771
  4. Son üye

Geri
Üst Alt