Soğan diğer adı nedir?
Soğan (Allium cepa L., Latince cepa "soğan"), aynı zamanda kuru soğan veya soğan olarak da bilinen Allium cinsinin en yaygın olarak yetiştirilen bir sebze türüdür. Arpacık soğanı soğan 'nın bir botanik çeşididir.
Soğan hangi gübreyi sever?
Soğan hangi gübreyi sever?
Soğana Hangi Gübre Atılır Ekim öncesinde yarısı, yapraklar çıktıktan sonra da kalan yarısı uygulanacak olan azotlu gübreler, sülfatlı olanlardan tercih edilmelidir. Ekim öncesinde potasyum ve fosfor gübresi de verilmelidir. Ekim döneminden bir yıl kadar önce toprağa çiftlik gübresi verilmelidir.
Soğan ve sarımsağa hangi gübre atılır?
Soğan ve sarımsağa hangi gübre atılır?
Sarımsak Yetiştiriciliğinde Gübreleme %5 organik gübrenin olduğu kumlu tınlı topraklarda sarımsaklar, iyi gelişim gösterir. Sarımsaklar için sentetik gübreler kullanılmalıdır. Eğer organik gübre, tarım alanında bir önceki dönem kullanılmış olursa daha iyi verimlilik söz konusudur.
Soğanın baş yapması için ne yapmalı?
Bitkinin erken gelişme devresinde serin havaya ihtiyaç vardır. Fakat baş bağlama ve başın büyümesi için sıcaklığın fazla olması gerekir. Erken gelişme devresinde ortalama sıcaklık 13 ºC olmalıdır. Baş bağlamaya başladığı zaman sıcaklığı 21ºC ve başın olgunlaşması için de 24-27 ºC olması gerekir.
Arpacık soğan kaç günde çimlenir?
Arpacık soğan kaç günde çimlenir?
Tohumlar 10-15 gün içerisinde çimlenerek toprak yüzeyine çıkarlar. Uygun koşullarda, ekimden 5-6 ay sonra arpacıklar olgunlaşır.
Taze soğan nasıl kuru soğan olur?
Taze soğan nasıl kuru soğan olur?
Zaman içinde soğanlar büyüyecek ve önce taze soğan olarak yeşillik verecektir. Biraz daha kurumasını beklediğinizde arpacık soğanlar, büyüyecek ve saksıda kendine geniş bir yer edinecektir. Geçen 4 ay sonunda ekilen arpacık soğanlar, yemeklik kuru soğan halini alacaktır.
Yeşil soğan neden bitişik yazılır?
Not: Renk adlarıyla kurulan bitki, hayvan veya hastalık adları bitişik yazılır.
Soğan nasıl bulundu?
Soğan nasıl bulundu?
Hitit kralı IV. Tudhaliya döneminde (I.Ö. 1250-1220) yapılan bir ritüelde, soğanın bir-birini sımsıkı saran yapraklarıyla, manevi değerler arasında ilişki kurulur, Eski Altay Türklerinde sarımsak yabani olarak bilinirken, soğanın üretimi yapılır. Avrupalılar soğanı Romalılar aracılığıyla tanır.