Son Konular

Soğanlı Mantı (Soğanlı Börek) Göçmenlerin Tadına Doyulamayan Böreğidir

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Soğanlı Mantı (Soğanlı Börek) Göçmenlerin Tadına Doyulamayan Böreğidir Tanımı İçin Materyaller

Hamuru için;
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tuz
1.5 paket instant maya yahut 1 paket yaş maya
Yeteri kadar un
İç harcı için;
1.5 kilo soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı sıvı yağ
Tuz
Karabiber

Soğanlı Mantı (Soğanlı Börek) Göçmenlerin Tadına Doyulamayan Böreğidir Tanımı Yapılışı

Geniş bir kap içinde un, süt, maya, tuz, yağ ve suyu karıştırıp yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Hamuru yaklaşık 1 saat dinlenmeye bırakıyoruz.
Hamur dinlenirken iç harcını hazırlıyoruz.
Soğanları soyup yıkıyoruz ve irice doğruyoruz.
Geniş bir tavada yağ ile birlikte kısık ateşte güzelce kavuruyoruz.
Uygunca kavrulduğuna emin olduktan sonra tuz, salça ve karabiber ek edip beş dakika daha pişirerek soğumaya bırakıyoruz. hamur içinde soğanların hamurlaşmaması için soğan kavrulurken tencere kapağı kapatılmaz. .
Hamurdan iri bezeler koparıp(görselde vardır) unla birlikte açıyoruz.
Yaklaşık 2 cm kalınlığında olacak halla getiriyoruz.
İç harcını ek edip rulo formunda sarıyoruz.
3 parmak genişliğinde kesip tepsiye diziyoruz.
Üzerlerine sıvı yağ sürüp evvelden ısıtılmış 170°derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Mantı fırından çıktıktan sonra üzerini pak bir bezle kapatarak yarım saat dinlendiriyoruz.

Afiyet olsun.
 
T

Kahve Rüyası

T

Sütsüz Bayatlamayan Poğaça

  1. Konular

    1. 1.282.782
  2. Mesajlar

    1. 1.683.535
  3. Kullanıcılar

    1. 32.190
  4. Son üye

Geri
Üst Alt