Modoratör
Yeni Üye
Soğanlı patates kavurması nasıl oluyor?
Patatesleri büyük küpler halinde, soğanı da gelişi güzel doğrayarak sıvı yağ koyduğumuz tavaya alalım. Üzerine tuz ilave ederek tavanın kapağını kapatalım. 10 dakika kadar arada çevirerek pişmesini sağlayalım. Ocaktan almaya yakın üzerine pulbiber ve karabiber serpelim.
En güzel patates kavurması nasıl yapılır?
En güzel patates kavurması nasıl yapılır?
Soğanları ince ince doğrayın ve bir tavaya aldığınız yağın içinde pembeleşinceye dek kavurun. Ardından salçayı ekleyin ve birkaç dakika daha kavurduktan sonra, doğradığınız patatesleri ilave edin. Üstüne maydanozları da ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edin ve yüksek ateşte birkaç dakika daha kavurup altını kapatın.
Patatesli Et Kavurma Nasıl Yapılır?
Tencereye sıvı yağ koyup ısıtın. Kuşbaşı doğranmış etleri ekleyip (yüksek ateşte) rengi dönene kadar soteleyin. Ateşi biraz kısıp defne yaprağını ilave edin ve kapağını kapatın. Etler suyunu salıp çektiğinde ince ince kıyılmış sarımsağı ve yemeklik doğranmış soğanı ekleyin, etlerle birlikte 6-7 dakika kavurun.
Cig patatesten neler yapılır?
Cig patatesten neler yapılır?
Patates püresi ile yapılan tarifleri, mercimekli köfte kadar sevilecek patatesli köftesi, patatesli kek ve börek gibi hamur işleri, patates oturtması, atıştırmalık niyetine yenecek patates kroket ve çıtır çıtır patates kızartması, garnitür olarak servis edeceğiniz patates graten ve tavuklu etli patates yemekleri…
Kahvaltıya patates kavurması nasıl yapılır?
Kahvaltıda Patates kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patates soyulup küçük küpler halinde doğranır, güzelce yıkanır ,tavaya alınır .
- Üzerine sıvı yağ ve tuz ilave edilip karıştırılır .
- Kapağı kapalı arada karıştırarak 5 dakika kadar kavrulur .
- Üzerine küçük parçalar halinde doğranmış biberler eklenip karıştırılır.
Soğanlı patates kızartması nasıl yapılır?
Soğanlı patates kızartması nasıl yapılır?
TARİFİ – NASIL YAPILIR? : Patateslerin kızarmasına yakın soğanı atalım. Bir kase yoğurdun içine sarımsak ezelim, tuz ekleyip karıştıralım. Kızaran patatesleri ve soğanı servis tabağına alalım. Üzerine yoğurdu gezdirelim, maydanoz kıyıp üzerine koyalım.
Kahvaltılık patates kavurması nasıl yapılır?
Patatesli çoban kavurma nasıl yapılır?
Patatesli çoban kavurma nasıl yapılır?
Patatesli Çoban Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır? Kuşbaşı etleri tencereye koyup yarım saat kadar pişirelim. Sonra patatesleri küp küp doğrayıp ekliyoruz. Biraz daha pişirelim patatesler yumuşayınca yemeğimizi tavaya aktaralım.
Patatesli Kuzu Kavurma Nasıl Yapılır?
Etleri yıkayıp suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Diğer yandan da patatesleri küp şeklinde doğrayıp kızartıyoruz. Etler suyunu çektikten sonra kızarana kadar kavurmaya devam ediyoruz. Piştiği zaman tuz, pul biber ve kekik ekleyip kızaran patateslerle birlikte karıştırıp servis yapıyoruz.
Patates salatası kuru soğanla olur mu?
Patates salatası kuru soğanla olur mu?
Kuru soğanı, yeşil soğanı ve maydanozu doğrayın. Haşlanan patatesleri soğutup, soymaya başlayın ve doğrayın. Patateslerin üzerine soğanları ve maydanozu ilave edin. Zeytin yağını dökün, baharatlarını ekleyin.
Soğanları piyazlık doğrayalım ve yağda biraz soteleyelim. Üzerine minik küpler şeklinde doğranmış patateslerimizi ekleyelim ve soğanlarımızı, patateslerimizi beraber bir müddet kavuralım. Sonra salça ve baharatları ilave edelim. 1 çay bardağı kadar su ekleyelim ve kısık ateşte, kapağı kapalı 5-10 dk daha pişirelim.
Haşlamadan patates kavurması nasıl yapılır?
Patatesleri güzelce yıkayıp kabukların soyun ve küçük küpler şeklinde doğrayıp su dolu bir kapta biriktirin. Geniş bir tavaya, sıvı yağı ilave edin ve kızdırdıktan sonra suyunu süzdüğünüz patatesleri ekleyip 10- 15 dakika boyunca yüksek ateşte kapağı kapalı bir şekilde kavurun.
Ezilmiş patates kavurması nasıl yapılır?
Ezilmiş patates kavurması nasıl yapılır?
Herşeye Yakışan Patates Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesler yıkanır ve haşlanır.
- Biraz soğuyunca soyulur ve iyice ezilir.
- Soğanlar küçük küçük doğranır.
- Sıvı yağ ve tereyağı ile pembe renk de kavrulur.
- Önce salça ezilmiş patates baharatlar ve tuz ve maydanoz konur.
- 3 veya 4 dakika iyice hepsi kavrulur.
Kuru soğanlı patates salatası nasıl yapılır?
Soğanlarımızı yarım ay şeklinde doğrayıp tuz ve pul biberle iyice ovuyoruz. (kavanoza koyup sallayabilirsiniz) Patates ve soğanlarımız bir kaba alıyoruz . Rendelenmiş havuç ve küp doğranmış salatalığımızı da üzerine ekliyoruz. Daha sonra Nane, tuz, limon suyu veya zeytinyağını da ekleyip servis yapıyoruz.
Ezme patates nasıl yapılıyor?
Ezme patates nasıl yapılıyor?
Patatesleri haşlayalım ve ezelim. Tenceremize zeytinyağımızı ekleyelim ve doğranmış soğanları pembeleştirip içine salçayı ekleyip kokusunu çıkartalım. Daha sonra baharatları ve ezilmiş patatesi ekleyip 1-2 dakika kadar kavurup ocağın altını kapatalım. AFİYET OLSUN!.
Haşlanmış patates nasıl ezilir?
Bunun yerine çatal, ezme kaşığı gibi aletler kullanın ve yavaş yavaş ezin. Nitekim blenderda ezmeyi tercih ederseniz patatesin içindeki nişasta bozulacağından püreniz yapışkan bir kıvamda olacaktır.
Patates Kavurmasıyla ne yapılır?
Patates Kavurmasıyla ne yapılır?
Patates kavurması yanına ne gider?
- Patates kavurmasını akşam yemeği olarak tüketecekseniz yanına köfte yapabilirsiniz.
- Hafif olsun istiyorsanız yanına bol yeşillikli marul salatası yaparak afiyetle yiyebilirsiniz.
- Cacık yaparak hem içinizi ferahlatabilir hem de güzel bir uyum yakalayabilirsiniz.
Güzel bir patates salatası nasıl yapılır?
Patates Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir tencereye suyu alıp ısıtın. Su ısındıktan sonra patatesleri üzerine ekleyin ve haşlamaya başlayın.
- İnce ince doğradığınız taze soğan ve maydanozu ve tüm baharatları bir kaseye alın.
- Limon suyu ve zeytinyağını da ekleyin.
- Tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
- Ardından servis edin.