Son Konular

Soğanlı Patates Salatası Nasıl Yapılır?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
Soğanlı patates salatası nasıl yapılır? İşte lezzetli bir tarif önerisi. Soğanlı patates salatası için öncelikle patatesleri haşlayın ve soğumaya bırakın. Ardından soğanları ince ince doğrayın ve tuz ile ovun. Soğanların acısını almak için üzerine limon suyu ekleyin. Mayonez, yoğurt ve hardalı bir kapta karıştırın. Soğuyan patatesleri doğrayıp karışıma ekleyin. Son olarak, maydanoz ve tuz ekleyerek karıştırın. Salatayı buzdolabında bir süre dinlendirip servis yapın. Afiyet olsun!
İçindekiler

Soğanlı Patates Salatası Nasıl Yapılır?​

Soğanlı patates salatası, lezzetli ve pratik bir tariftir. İşte adım adım yapılışı:

Gerekli Malzemeler​

– 4 adet orta boy patates
– 1 adet kuru soğan
– 3 yemek kaşığı mayonez
– Yarım limonun suyu
– Tuz
– Karabiber
– Maydanoz

Adım 1: Patatesleri Haşlayın​

Öncelikle patatesleri güzelce yıkayın ve kabuklarını soyun. Ardından patatesleri tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Tuz ekleyip patateslerin yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan patatesleri soğumaları için bir kenara alın.

Adım 2: Soğanı Doğrayın​

Kuru soğanı ince ince doğrayın. Eğer soğanın keskin kokusunu hafifletmek isterseniz, doğradığınız soğanı bir süre suda bekletebilirsiniz.

Adım 3: Patatesleri Ezin​

Soğuyan patatesleri bir çatal yardımıyla ezin. Ezdiğiniz patateslere doğranmış soğanı ekleyin.

Adım 4: Mayonez ve Limon Suyunu Ekleyin​

Patates ve soğan karışımına mayonez ve limon suyunu ekleyin. İsteğe bağlı olarak tuz ve karabiber de ekleyebilirsiniz. Tüm malzemeleri iyice karıştırın.

Adım 5: Servis Edin​

Soğanlı patates salatasını servis tabağına alın ve üzerini maydanozla süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun!

Soğanlı Patates Salatası Nasıl Yapılır?​

Soğanlı Patates Salatası Nasıl Yapılır?
1. Patatesleri haşlayın.
2. Soğanları ince ince doğrayın.
3. Mayonezi, yoğurdu ve limon suyunu karıştırın.
4. Patatesleri soğanlarla karıştırın.
5. Salatayı buzdolabında en az 1 saat dinlendirin.

Patatesleri haşlayın.
Soğanları ince ince doğrayın.
Mayonezi, yoğurdu ve limon suyunu karıştırın.
Patatesleri soğanlarla karıştırın.
Salatayı buzdolabında en az 1 saat dinlendirin.

T

Türk Telekom 29 Tl Paket Nasıl Yapılır?

T

Anadolu Ajansı Kanalları Hangileri?

1. Konular

1. 1.261.044
  2. Mesajlar

1. 1.658.452
  3. Kullanıcılar

1. 31.210
  4. Son üye

Geri