Soğuk hava ile dondurma nedir?
Soğutucu: gaz, sıvı veya katı halde bulunabilir. Soğutucu gaz olarak, genellikle bir soğutma ekipmanının evaporatörü yardımıyla soğutulan gaz hava kullanılır. Bu tip soğutma yöntemine "soğuk hava ile dondurma" denir.
Kriyojenik sıvılarla dondurma yöntemi nedir?
Kriyojenik sıvılar (sıvı gazlar) yardımı ile çabuk dondurma; kaynama sıcaklığı düşük, renksiz, kokusuz ve inert bir sıvının püskürtülerek çok hızlı ve sürekli dondurmanın sağlandığı bir yöntemdir.
Dondurma yöntemleri nelerdir?
Dondurma yöntemleri nelerdir?
İNDİREKT KONTAKT YÖNTEMİ
IQF sistemi nedir?
IQF, (Individual Quick Freezing) ürünleri kısa bir süre içerisinde -40 derecede donduran bir teknolojidir. IQF Teknolojisinde ürünler değil, ürünlerin içindeki su dondurulur. -18 derecede saklanan gıdalarda, mikroorganizmalar üremez. Katkı maddesi kullanılmadan şoklanan IQF Teknolojisi, oldukça sağlıklı bir yöntemdir.
IQF soğutma nedir?
IQF tanımı gıda ürünlerinin dondurulması esnasında ürünlerin tek tek dondurulmasını tanımlar. Kelime karşılığı olarak IQF ( Individually Quick Frozen ) tek tek hızlı dondurmak olarak tanımlanır.
IQF dondurucu nedir?
IQF dondurucu nedir?
IQF – Açılımı "Individual Quick Frozen" olan bu yöntemle gıda ürünleri çok kısa sürede -40 ºC soğukta tek tek dondurulur. Bu işlem, ürünlerin içindeki suyun donmasıyla gerçekleşir ve bu yolla gıda ürünlerinin katkı maddesiz uzun ömürlü olması sağlanır.
Gıda maddesinin sıvılaştırılmış karbondioksite Daldırılarak dondurulduğu yönteme ne denir?
Daldırarak dondurma yöntemi: Ambalajlanmış veya ambalajlanmamış gıda maddesinin düşük derecelere kadar soğutulmuş uygun bir sıvıya daldırılması veya bu sıvının ürün üzerine püskürtülmesi ile yapılır.
Donmuş muhafaza nedir?
Donmuş muhafaza depolarıdır, önceden şoklama işlemine tabii tutularak dondurulmuş ürünlerin saklandığı depolama şeklidir. Donmuş muhafaza depolarının, standart olarak -18°C ile -22°C sıcaklık arasında koşullandırılması gerekir. Saklama süreleri ürün niteliğine göre ve depolama süresine göre değişir.