Modoratör
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Somon balığı ne zaman çıkar?
En verimli avların ise ilkbahar ve yaz başlarında olduğunu belirtiyorlar. 4 kg ile 20 kg arasında yakalanan somon balıkları kabul edilebilir boyutlardadır. Haziran ayının ikinci yarısından sonra göllerde daha çok yakalanabilir.Somon balığı deniz balığı mıdır?
Deniz balıkları arasında faydası diğer balık türlerine göre daha fazla olan balık türleri bulunmaktadır. Bu balıklardan biri de somon balıkları şeklinde ifade edilmektedir. Somon balıkları denizlerde ve tatlı sularda yaşayan bir balıktır.Türkiye’de somon balığı nerede tutulur?
Türkiye’de somon balığı nerede tutulur?Türkiye’de Somon yetiştiriciliği bakımından en iyi şartların Karadeniz’de olduğu Akdeniz, Ege ve Marmara’da suyun sıcaklığı bakımından pek elverişli olmadığı belirtildi. Karadeniz’de Somon üretimi Kasım aylarında başlarken, Nisan ayında başlayan hasat Haziran ayına kadar sürüyor.
Somon balığı alırken nelere dikkat etmeliyiz?
Somon balığı alırken nelere dikkat etmeliyiz?Aşırı kokmayan, gözleri ve derisi parlak, eti sıkı ve nemli görünen Somon almaya çalışın. Gözlerinin bulanık, derisinin soluk renkli olması veya parlak olmaması balığın çok taze olmadığının işaretidir. Fileto veya dilim olarak alacaksanız, derinin lekesiz olmasına, etin sıkı ve parlak olmasına dikkat edin.
Somon balığı ülkemizde var mı?
Sermed, balık üretimiyle ilgili de şunları kaydetti: “Özellikle sıcak denizlerimizde Akdeniz ve Ege’de çupra, levrek üretimi var. Karadeniz’de de levrek üretimi var ama somon üretimi sadece Karadeniz’de var. Kahramanmaraş, Rize, Denizli, Muğla ve İzmir gibi şehirlerden de balık ihraç ediliyor.”Somon balığı neye gelir?
Yüksek oranda omega 3 içeren somon balığı ayrıca protein, çeşitli vitaminler ve mineraller açısından zengin bir besindir. Günlük protein ihtiyacının büyük bölümünü karşılar. 85 gram somon balığında yaklaşık 22 gram protein bulunur. Somon balığı A, C, D, B6, B12, D ve E vitaminleri açısından zengin bir besin kaynağıdır.Somon hangi balik?
Somon hangi balik?Sombalığı, som balığı ya da somon olarak adlandırılan balıkların hepsi Salmoniformes sınıfının Salmonidae familyasına ait olsalar da aslında bu familyanın farklı cinslerindenlerdir: Salmo, Salmothymus, Stenodus ve Oncorhynchus.
Somon balığı hangi suda yaşar?
Somon balığı hangi suda yaşar?Pembe somon; Kuzey Amerika ve Asya’nın büyük nehirlerinde ve özellikle Alaska ve Kuzey Pasifik sularında bulunur. Kral somon ve gümüş somon ise Pasifik sularda yaşamaktadır. Somonlar, yaşamlarının ilk evrelerini tatlı sularda geçirdikten sonra, denizlere göç eden ”anadrom” balıklardır.