İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın'ın son açıklamalarına göre İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi'nin faaliyetleri 20 gün süreyle durdurulmuş durumda. Bu durumun sebebi olarak Fakültenin mevcut binasının deprem riski taşıdığı belirtiliyor. Deprem riski nedeniyle fakültenin Avcılar Yerleşkesi'ne taşınma kararı alındığı gelen bilgiler arasında.
Bu arada unutmamak gerekiyor ki, öğrenciler ve öğretim görevlileri bu durumdan direkt olarak etkilenecekler. Ders programlarında ve sınav tarihlerinde muhtemelen değişiklikler olacaktır. Üniversite yönetiminin konu hakkında daha ayrıntılı bilgi vermesi ve gerekli düzenlemeleri yapması bekleniyor.
Herkesin eğitim hayatına en az sıkıntı ile devam edebilmesi için alınan bu önlem son derece önemli ve değerli. Deprem güvenliği riski olan bir binada eğitim-öğretim faaliyetlerinin durdurulması ve gerekli önlemlerin alınması hayati bir önem taşıyor.
Bu kararın hem öğrencilerin hem de üniversite çalışanlarının güvenliği için alındığını ve eğitim kalitesini etkilememek adına gerekli düzenlemelerin yapılacağını umuyoruz. Bu tür deprem güvenliği sorunları olan diğer eğitim kurumlarının da gerekli tedbirleri almasını umut ediyoruz.
Konu hakkında gelecek olan yeni bilgileri ve gelişmeleri takip etmek önemli olacaktır. Bu süreci en az sıkıntı ile geçirebilmek için gelen bilgilere hızlı ve doğru bir şekilde adapte olmak gerekecek. İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa yetkililerinin konu hakkında daha fazla bilgi vermesi beklenmektedir.