haberci
Efsanevi Üye
Sonbaharın altın yaprakları
Dalından usulca kopar, düşerken yere,
Rüzgarın nazlı dokunuşuyla dans eder hüzünle.
[Dörtlüğün ilk sırasında sonbaharın yapraklarının dalından kopup yere düşüşünü tarif ediyorum. İkinci satırda ise bu yaprakların rüzgarın etkisiyle nasıl dans ettiğini anlatıyorum.]
Bir mevsim sona erer, sessizce gelir kış,
Yapraklar altına döner, dönerken sararış.
[Dörtlüğün ikinci sırasında, sonbaharın bitişi ve kışın gelişi tasvir ediliyor. Yaprakların altın rengine dönüşü ve bu değişimin zarafeti vurgulanıyor.]
Her düşen yaprak, bir veda fısıldar,
Gönüllere dokunan, ince bir sızı arar.
[Dörtlüğün üçüncü sırasında, dökülen yaprakların vedalaşma anlamı taşıdığı ve bu vedanın insanlarda bir sızı yarattığı ifade ediliyor.]
Altın sarısı örtü serilir toprağın üstüne,
Anılarla bezenmiş, sonsuz bir düş gibi.
[Dörtlüğün son sırasında, yaprakların toprağa serilmesi ve bunun anılarla bezenmiş bir düş gibi görünmesi anlatılıyor.]
Dalından usulca kopar, düşerken yere,
Rüzgarın nazlı dokunuşuyla dans eder hüzünle.
[Dörtlüğün ilk sırasında sonbaharın yapraklarının dalından kopup yere düşüşünü tarif ediyorum. İkinci satırda ise bu yaprakların rüzgarın etkisiyle nasıl dans ettiğini anlatıyorum.]
Bir mevsim sona erer, sessizce gelir kış,
Yapraklar altına döner, dönerken sararış.
[Dörtlüğün ikinci sırasında, sonbaharın bitişi ve kışın gelişi tasvir ediliyor. Yaprakların altın rengine dönüşü ve bu değişimin zarafeti vurgulanıyor.]
Her düşen yaprak, bir veda fısıldar,
Gönüllere dokunan, ince bir sızı arar.
[Dörtlüğün üçüncü sırasında, dökülen yaprakların vedalaşma anlamı taşıdığı ve bu vedanın insanlarda bir sızı yarattığı ifade ediliyor.]
Altın sarısı örtü serilir toprağın üstüne,
Anılarla bezenmiş, sonsuz bir düş gibi.
[Dörtlüğün son sırasında, yaprakların toprağa serilmesi ve bunun anılarla bezenmiş bir düş gibi görünmesi anlatılıyor.]