Modoratör
Yeni Üye
Sorumlu tüketici ne demek?
Sorumlu tüketimi, ürün satın alırken veya hizmet kiralarken ve evde mevcut kaynakları etkin bir şekilde kullanabilen bilinçli ve eleştirel tüketim anlamına gelen tüketicilerin ve kullanıcıların bir tutumu olarak anlıyoruz.
Tüketici hak ve sorumlulukları nelerdir?
8 Temel Tüketici Hakkı
- Temel İhtiyaçların Karşılanması Hakkı
- Güvenlik ve Güven Duyma Hakkı
- Bilgi Edinme Hakkı
- Seçme Hakkı
- Temsil Edilme (Sesini Duyurma) Hakkı
- Tazmin Edilme Hakkı
- Eğitilme Hakkı
- Sağlıklı Bir Çevreye Sahip Olma Hakkı
Bilinçli tüketici nasıl olunur?
Bilinçli tüketici nasıl olunur?
Peki bilinçli tüketici nasıl olunur?
- Alınan mal ya da hizmet ihtiyaç kadar alınmalıdır.
- Alınacak mal ya da hizmetin fiyatı araştırılmalıdır.
- Mal ya da hizmet alınırken sözleşmeler mutlaka okunmalıdır.
- Bütçeye göre alış veriş yapılmalıdır.
- Alınacak mal veya hizmetin kalitesi ve güvenliğinden emin olunmalıdır.
Sorumlu üretim ve tüketim ne demektir?
Sorumlu üretim ve tüketim ne demektir?
Bu hedef kapsamında daha verimli üretim ve tedarik zincirlerinin yaratılması, satıcı ve tüketici düzeyinde küresel kişi başına gıda atığının yarı yarıya azaltılması, gıda güvenliğinin arttırılması ve kaynakları daha verimli kullanan bir ekonomiye geçişin sağlanması amaçlanmaktadır.
Tüketici hakkımız nelerdir?
a) Ayıplı malın değiştirilmesini, b) Ödediğiniz bedelin iadesini, c) Ayıbın neden olduğu değer kaybının bedelden indirilmesini, d) Ücretsiz olarak tamirini talep edebilirsiniz.
Bilinçsiz tüketici ne demek?
1. ihtiyacı olmadığı halde çeşitli sebeplerden dolayı sürekli bir şeyler tüketme gereksinimi duyan kişidir sadece tüketme odaklı yaklaşan kişi de bu tanıma uyabilir. ayrıca tükettiği şeyi kalite/fiyat/performans kriterlerini hiç değerlendirmeden tüketen kişiler de bu gruba girebilir.
Sürdürülebilir üretim ve tüketim nedir?
Sürdürülebilir üretim ve tüketim nedir?
sürdürülebilir üretim ve tüketim, gelecek nesillerin kendi ihtiyaçlarını karşılama olanaklarını tehlikeye atmadan bugünkü ihtiyaçların karşılanması olarak tanımlanabilmektedir.
Üretim ve tüketim ne demek?
Üretim ve tüketim ne demek?
Üretim, mal ve hizmetlerin yetiştirilmesi ya da imal edilmesi için yapılan ekonomik etkinliklerdir. Tarımsal ürün, hayvan yetiştirme ve imalat bu gruba girer. Ham maddenin işlenip tüketim ürünü haline getirilmesidir. Tüketim, üretilen mal ve hizmetlerin insanlar tarafından kullanılmasıdır.