<
T
theking
Soslu Makarna (Haşlamadan) Tarifi İçin Malzemeler
Yarım paket makarna
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı biber salçası
1 rende domates veya konserve domates
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Soslu Makarna (Haşlamadan) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
2 yemek kaşığı sıvı yağda makarna esmerleşene kadar kavrulur.
O sırada ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile şalca ve domates, tuz ve karabiber eklenerek salçanın kokusu gelene kadar kavrulur.
Makarna esmerleşince 1 parmak geçecek kadar su eklenir ve kapağı kapatılır.
Suyunu tamamen çekmesine az süre kala sos eklenir ve karıştırılır.
Ocaktan almadan tereyağı eklenir ve altı kapatılıp eriyene kadar karıştırılır.
Tadına bakarak baharatlar eklenir.
Üzerine taze fesleğen doğrayarak çok daha ferah bir tat alabilirsiniz.
Soslu Makarna (Haşlamadan) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Yarım paket makarna
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı biber salçası
1 rende domates veya konserve domates
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Soslu Makarna (Haşlamadan) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
2 yemek kaşığı sıvı yağda makarna esmerleşene kadar kavrulur.
O sırada ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile şalca ve domates, tuz ve karabiber eklenerek salçanın kokusu gelene kadar kavrulur.
Makarna esmerleşince 1 parmak geçecek kadar su eklenir ve kapağı kapatılır.
Suyunu tamamen çekmesine az süre kala sos eklenir ve karıştırılır.
Ocaktan almadan tereyağı eklenir ve altı kapatılıp eriyene kadar karıştırılır.
Tadına bakarak baharatlar eklenir.
Üzerine taze fesleğen doğrayarak çok daha ferah bir tat alabilirsiniz.
Soslu Makarna (Haşlamadan) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı