Sosyal bilgiler kavramları nelerdir?
Sosyal bilgiler, bireyin toplumsal var oluşunu gerçekleştirebilmesine yardımcı olması amacıyla; tarih, coğrafya, ekonomi, sosyoloji, antropoloji, psikoloji, felsefe, siyaset bilimi, ve hukuk gibi sosyal bilimleri ve vatandaşlık bilgisi konularını yansıtan; öğrenme alanlarının bir ünite ya da tema altında …
Sosyal Bilgiler neleri kapsar?
"Sosyal bilgiler, bireyin toplumsal varoluşunu gerçekleştirebilmesine yardımcı olması amacıyla; tarih, coğrafya, ekonomi, sosyoloji, antropoloji, psikoloji, felsefe, siyaset bilimi ve hukuk gibi sosyal bilimleri ve vatandaşlık bilgisi konularını yansıtan; öğrenme alanlarının bir ünite ya da tema altında …
Sosyal Bilgilerin özellikleri nelerdir?
Sosyal Bilgilerin özellikleri nelerdir?
Sosyal Bilgiler, disiplinler arası ve çok disiplinli bir alandır. Bu nedenle Sosyal Bilgilerin iki temel ayırıcı özelliği vardır. Bunlar: vatandaş yeterliklerini kazandırmak için olması; bütüncül, disiplinler arası bir alan olmasıdır.
Sosyal konular nelerdir?
Sosyal konular nelerdir?
Sosyal bilimler konuları arasında yer alana disiplinler tarih, coğrafya, sosyoloji, antrpoloji, psikoloji, iktisat gibi sosyo ekonomik ve sosyo kültürel bilimleri konu edinmektedir. İktisadi ve idari bilimler başlığı altında ise siyaset bilimi, uluslararası ilişkiler, işletme ve ekonomi yer almaktadır.
Sosyal Bilgiler değerler nelerdir?
Sosyal bilgiler öğretim programında verilen değerler; aile birliğine önem verme, adil olma, bağımsızlık, barış, özgürlük, bilimsellik, çalışkanlık, dayanışma, duyarlılık, dürüstlük, estetik, hoşgörü, misafirperverlik, sağlıklı olmaya önem verme, saygı, sevgi, sorumluluk, temizlik, vatanseverlik, yardımseverlik olarak …
Sosyal bilgiler öğrenme alanları nelerdir?
Sosyal bilgiler dersinde "Birey ve toplum, "Kültür ve miras", "İnsanlar, yerler ve çevreler", "Bilim, Teknoloji ve Toplum", "Üretim, dağıtım ve tüketim", "Etkin vatandaşlık", "Küresel bağlantılar" olmak üzere toplam 7 adet öğrenme alanı bulunmaktadır.
Türkiyedeki sosyal sorunlar nelerdir?
Türkiyedeki sosyal sorunlar nelerdir?
Dünyada ve ülkemizde pek çok toplumsal sorun yaşanmaktadır. İşsizlik, yoksulluk, salgın hastalıklar, trafik, göç, çarpık kentleşme, israf, çevre kirliliği, çocuk istismarı, kadına şiddet, futbolda şiddet vb. bunlardan sadece bir kısmıdır diyebiliriz.
Sosyal Bilimler hangi konuları ele alır?
Sosyal Bilimler hangi konuları ele alır?
Sosyal bilimler konuları arasında yer alana disiplinler tarih, coğrafya, sosyoloji, antrpoloji, psikoloji, iktisat gibi sosyo ekonomik ve sosyo kültürel bilimleri konu edinmektedir.
Sosyal bilgilerde hangi değerler öğretilmelidir?
Sosyal Bilgiler 4. ve 5. sınıf öğretim programlarında adil olma, aile birliğine önem verme, bağımsızlık, barış, bilimsellik, çalışkanlık, dayanışma, duyarlılık, dürüstlük, estetik, hoşgörü, misafirperverlik, özgürlük, sağlıklı olmaya önem verme, saygı, sevgi, sorumluluk, temizlik, vatanseverlik, yardımseverlik gibi …