Editör
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Sosyal disiplin Nedir?
NOT: Sosyal disiplin modeline göre; Tüm insanların isteği bir gruba ait olma ve kabul edilmedir.Canter disiplin modeli nedir?
Etkin Disiplin Modeli (Canter Modeli) Etkin disiplin modeli öğretmeni sınıfta güçlü bir lider tanımlar. Bu modele göre öğretmen öğrenmeyi kolaylaştıracak her türlü yapı, rutin ve kuralı saptama hakkına sahiptir. Öğretmen öğrencilerin ölçütlere uyması için diretir.Gordon disiplin modeli nedir?
Gordon disiplin modeli nedir?9- Thomas Gordon Modeli (Öğretmen Merkezli Model): Gordon,sınıfta disiplinin sadece ödül ve ceza ile sağlanamayacağını ileri sürer.Otoriter disiplinin öğrenci üzerindeki olumsuz etkilerine dikkati çeker.
Sınıf Yönetiminde disiplin Nedir?
Sınıf Yönetiminde disiplin Nedir?Sınıfta Disiplin Disiplin, öğretmenin sınıf ortamındaki olumsuz davranışlarını kontrol etme yolları anlamına gelmektedir. Bütün bunlar ceza veya davranış değiştirme programlarıyla yapılmaktadır.
Disiplin anlayışları nelerdir?
Çağdaş yaklaşımlarda “disiplin”, çocuğun kendisine ve çevresine zarar vermemesi için kurallar belirlemek ve çocuğa bu kurallara uyması için yardım etmek, anlamlarına gelmektedir. Kurallar ve sınırların belirgin olmaması ve karşılaşılacak sonuçların tutarsız olması ise çocukta özgüven sorunlarına neden olur.Dalga etkisi adı verilen sınıf disiplin modeli nedir?
7. Kounin Modeli (Dalga Etkisi Modeli): *İstenmeyen davranışı gösteren öğrencilere uygun tepkilerin verilmesi o öğrencinin çevresindeki öğrencileri de olumlu etkiler anlayışı ön plandadır.REDL ve Wattenberg modeli nedir?
REDL ve Wattenberg modeli nedir?Redl ve Wattenberg Modeli Redl ve Wattenberg (1959), öğrencilerin sınıf içindeki davranışlarını etkileyen psikolojik ve sosyal faktörleri açıklamışlardır. Bu modele göre, istenmeyen davranış, sınıfta çok çabuk olarak yayılır. Öğretmen, istenmeyen davranışa müdahale etmeden önce yayılma potansiyelini değerlendirmelidir.
Okullarda disiplin neden gereklidir?
Okullarda disiplin neden gereklidir?Eğitimin ayrılmaz bir parçası olarak görülmelidir. Disiplin başarının önemli bir öğesidir, öğrenmeyi kolaylaştırır. Ortak bir amaç için bir araya gelinen ve yaşanılan yerde kuralların olması orada yapılacak işlerin kolaylıkla yapılmasını sağlar. Eğitim ortamında bir düzen bir sistem oluşması için gereklidir.
Kanunlara ve kurallara uyma, görevini aldığı ve yaptığı işi nizam intizam içinde istenildiği gibi yapma. Disiplin Latince; öğretmek, terbiye etmek demek olan “discipulus” kelimesinden gelmiştir. Askeri anlamda disiplin, kendisine hakimiyet, intizam ve itaat meydana getiren bir çeşit eğitimdir.
Temel amaç, istenmeyen davranışların meydana gelme riskini azaltmak, sınıf içi disiplini bozan davranışları çabuk ve etkili şekilde zayıflatmak ve aynı zamanda iyi davranışı güçlendirmektir.