Modoratör
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Sosyal güvenlik Programı mezunu ne iş yapar?
Sosyal Güvenlik Programı mezunları, öncelikli olarak SGK ve İŞ-KUR bünyesinde çalışabilmekte buna ek olarak, kamu ve özel sektör işletmelerinin insan kaynakları, personel, muhasebe ve halkla ilişkiler, sigorta, sosyal hizmet bölümlerinde meslek elemanı, uzman yardımcısı, araştırmacı, denetçi yardımcısı ve yönetici …Sosyal güvenlik ataması var mı?
2021 yılı kamu personeli memur alımları kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu SGK için de 740 personel alımı açıklandı. Cumhurbaşkanlığı 3. atama izni kapsamında 740 kadro için adaylar ilan sürecini bekliyor. Cumhurbaşkanlığı tarafından 2021 yılı atama izinlerinin üçüncüsü de verildi.Sosyal güvenlik programları nelerdir?
Sosyal güvenlik programları nelerdir?Sosyal Güvenlik programında, gerek kamu gerekse özel sektör işletmelerinde çalışan personelin sosyal güvenlikle ilgili tüm işlemlerini ilgili mevzuata uygun olarak belge veya bilgisayar ortamında yapabilme, personel özlük dosyalarını zamanında ve doğru bir şekilde hazırlayabilme, bireysel emeklilik, hayat ve hayat dışı …
Sosyal güvenlik Bölümü dersleri neler?
Sosyal Güvenlik Bölümü Dersleri Nelerdir?- Sosyal Güvenliğe Giriş
- Sosyal Politikaya Giriş
- Genel Muhasebe.
- Temel Hukuk Bilgisi.
- Ekonomi.
- Genel İşletme.
- Kamu Maliyesi.
- İş Sağlığı ve Güvenliği.
2 yıllık sosyal hizmetler bölümü mezunları ne iş yapar?
Sosyal Hizmetler Bölümü mezunları, psikoloji, sosyoloji, siyaset bilimi, toplum gelişimi, halk sağlığı, hukuk, ekonomi ve toplum gelişimi gibi sosyal bilimleri sosyal ve kişisel sorunları çözmek için müdahaleler geliştirmek, topluma ayak uydurmak ve uygulamak için çalışır.Sigortacılık ve sosyal güvenlik önü açık mı?
Sigortacılık ve sosyal güvenlik önü açık mı?Türkiye büyüyen ekonomisi ve artan nüfusuyla gelişmekte olan ülkeler içinde ciddi bir potansiyel taşıyor. Türkiye’de lisans düzeyinde sadece iki üniversitede bulunan sigortacılık ve sosyal güvenlik bölümü, özgün bir bölüm ve uzun süre bunu korumaya devam edecek. Bu potansiyel, bölüm mezunlarının önünü açıyor.
Sosyal güvenlik teknikleri bireysel ve toplu teknikler olmak üzere 2 grupta toplanır. Bireyin başkalarından yardım ve destek almaksızın, tek başına kendi sosyal güvenliğini sağlamak amacı ile geliştirdiği teknikleri ifade eder. Bireysel sosyal güvenlik tekniklerinin temeli tasarrufa dayanır.
Meslek eğitim süresi 2 yıl olup, eğitim süresince öğrencilere verilen zorunlu ve seçmeli derslerin yanı sıra öğrenciler 30 iş günü süreli zorunlu staj eğitimini başarı ile tamamlamaları gerekmektedir.
Sosyal güvenlik Bölümü nerelerde staj yapabilir?
Sosyal güvenlik Bölümü nerelerde staj yapabilir?Sosyal Hizmetler Programı öğrencileri stajlarını aşağıda belirtilen alanda faaliyet gösteren kuruluşlardan birinde yapabilirler:
- Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı
- Sağlık Bakanlığı
- Adalet Bakanlığı
- Gençlik ve Spor Bakanlığı
- Milli Eğitim Bakanlığı’na Bağlı Rehberlik ve Araştırma Merkezleri.
- Sosyal Güvenlik Kurumu.