- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 1.765
- Meslek
- Webmaster
Sosyal yardım nedir TDK?
İktisadî ve sosyal durumları itibarile korunmaya muhtaç olan kişilere insanî ve sosyal amaçlarla ve herhangi bir karşılık aranmaksızın yapılan yardımı ifade etmektedir. Sosyal tehlikelere karşı kişileri koruma amacını güden tedbirler, sosyal yardımlardır.
Sivil toplum kuruluşları ne demek TDK?
Sivil toplum kuruluşları ya da sivil toplum örgütleri, resmî kurumların dışında kalan ve bunlardan bağımsız olarak çalışan, politik, sosyal, kültürel, hukukî ve çevresel amaçları doğrultusunda lobi çalışmaları, ikna ve eylemlerle çalışan, üyelerini ve çalışanlarını gönüllülük usulüyle alan, kâr amacı gütmeyen ve …
Sivil halk ne demek?
Sivil halk ne demek?
Aynı ülkede yaşayan, aynı uyrukta olan insan topluluğu. Aynı soydan gelen, ayrı ülkelerin uyruğu olarak yaşayan insan topluluğu.
Yardımlaşma nedir ne demek?
YARDIMLAŞMA. i. Yardımlaşmak işi, birbirine yardım etme, muâvenet: "Yardımlaşma sandığı." Geçen gece sinema artistlerinin yardımlaşma için tertip ettikleri güzel suarenin filmini televizyonda seyrettim (Burhan Felek).
Yardımlaşma nedir örnekler?
Gözü görmeyen kişiyi karşıya geçirmek. Yaşlılara herhangi bir konuda destek çıkmak. Maddi durumu iyi olmayan kişilere birşeyler götürmek, vermek. Hayvanları beslemek ve onlara sahip çıkmak.
Kibirlinin anlamı nedir?
Kibirlinin anlamı nedir?
Kibir, kendini başkalarından üstün görmektir. Başkalarını beğenmeme ve kendini diğerlerinin üstünde görme davranışıdır. Bir davranış olarak dışarıya yansımayabilir. İnsan kendi içinde gizli bir büyüklenme hissine sahip olabilir.
Paylaşma ve Yardımlaşma ne demektir?
Yardımlaşma: Yardıma ihtiyacı olan insanlara, ihtiyacı olan yardımı yapmak, maddi ve manevi olarak destek olmak, var olan imkanları paylaşmak ve ihtiyaç olması halinde birlikte çalışmaktır.
Dayanışma ve Yardımlaşma ne demektir?
Dayanışma bir topluluğu oluşturanların duygu, düşünce ve ortak çıkarlarda birbirlerine karşılıklı bağlanması demektir. Toplumsal dayanışma ise toplumun kurum ve kuruluşlarıyla ortak değerlerde birleşmesi ve birlikte hareket etmesidir.