Sosyoloji bölümü mezunlarının iş imkanları nedir?
Conversation. Toplumsalı yorumlayıp bütüncül bakabilme becerisi ile bir #sosyolog, kamuda ve özelde; özellikle araştırma, danışmanlık, sivil toplum, yardım, medya, gazetecilik, reklamcılık kuruluşları veya insan kaynakları, pazarlama, bilgi işlem departmanlarında kariyer planı yapabilir.Sosyoloji mezunu kpss ile nerelere atanır?
Sosyoloji mezunları için kamu sektöründe Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler, Sağlık, Adalet, Tarım, Milli Eğitim, Kültür ve Turizm, Gençlik ve Spor ve İçişleri gibi çeşitli bakanlıklar; Bölgesel Kalkınma Ajansları, TÜBITAK, YÖK, TRT, Türkiye İstatistik Kurumu, Emniyet Genel Müdürlüğü, Ulusal Ajans, Türk Patent Enstitüsü …
Sosyoloji mezunu iş bulabilir mi?
Sosyologlar, hem kamuda hem de özel sektörde çalışma imkanı bulabiliyor. Genellikle kamuda çalışan sosyologlar özel kurumlarda çalışanlara göre daha yüksek maaş alıyor. Fakat Sosyologların ne kadar maaş alacakları mesleklerindeki tecrübe yılı, çalıştıkları kurumla da doğrudan ilgilidir.Sosyoloji mezunu sınıf öğretmeni olabilir mi?
Sosyoloji mezunları rehber öğretmen olabiliyor ama en az 16 kredi Felsefe, 16 kredi Psikoloji, 8 kredi Mantık aldığını belgelendirmeleri gerekiyor. YÖK ve Bakanlığın aldığı karar doğrultusunda şartları tamamlayanlar başvuru yapabiliyorlar.
Sosyologlar, Devlet Planlama Teşkilatı, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Tarım Bakanlığı, Köy İşleri Bakanlığı, Orman Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı gibi kamu kuruluşları ile özel sektör kurum ve kuruluşlarında çalışmaktadırlar.
Sosyoloji mezununa ne denir?
Bu bölümü başarı ile tamamlayan yetkin kişilere ise “sosyolog” ünvanı verilir.
Sosyoloji Bölümü mezunu hangi öğretmen olabilir?
Sosyoloji Bölümünden mezun olan öğrencilerin Felsefe Grubu Öğretmeni olarak atanabilmeleri için Talim Terbiye Kurulunun almış olduğu karara binaen Felsefeden 16 Kredi, Psikolojiden 16 Kredi, Mantıktan 8 Kredi ders almaları gerekir.Sosyoloji mezunları formasyon Alıp öğretmen Olabilir mi?
Öğretmenlik Meslek Bilgisi Dersleri Buna göre formasyon alanlar veya tezsiz yüksek lisans yapan sosyoloji mezunları yukarıdaki iki alan için kontenjan açılırsa, bu alana diğer bölümlerle eşit bir şekilde başvuru yapabilirler.