Modoratör
Yeni Üye
Sosyoloji bölümü Mezunu Ne öğretmeni olabilir?
Sosyoloji Bölümünden mezun olan öğrencilerin Felsefe Grubu Öğretmeni olarak atanabilmeleri için Talim Terbiye Kurulunun almış olduğu karara binaen Felsefeden 16 Kredi, Psikolojiden 16 Kredi, Mantıktan 8 Kredi ders almaları gerekir.
Sosyoloji mezunları formasyon almadan öğretmen olabilir mi?
Sosyoloji mezunları formasyon almadan öğretmen olabilir mi?
Bunun için KPSS'den 75 ve üzeri almak gerekmektedir. Ama bunlar 2. önceliktir. Yani sosyoloji mezunları için konuşacak olursak, yukarıdaki bölümlerden mezun olup, pedagojik formasyonu olanların ataması yapıldıktan sonra dolmayan kontenjan var ise, formasyonu olmayanların başvurusu alınacaktır.
Sosyoloji mezunları nasıl rehber öğretmen olabilir?
Sosyoloji mezunları rehber öğretmen olabilir mi? Sosyoloji mezunları rehber öğretmen olabiliyor ama en az 16 kredi Felsefe, 16 kredi Psikoloji, 8 kredi Mantık aldığını belgelendirmeleri gerekiyor. YÖK ve Bakanlığın aldığı karar doğrultusunda şartları tamamlayanlar başvuru yapabiliyorlar.
Sosyoloji Bölümü formasyon nasıl alınır?
Sosyoloji Bölümü formasyon nasıl alınır?
Formasyon için öncelikle MEB tarafından belirlenen pedagojik formasyon eğitimi alabilen bölümlerden birini okumanız veya okuyor olmanız lazım. Eğer hala okuyorsanız bu bölümde en az 2 yarıyıl bitirmiş olmanız lazım. Formasyon eğitimi alabilen bir bölümde okuyup okumadığınızı MEB'den bakabilirsiniz.
Sosyoloji bölümü formasyon kalktı mı?
FORMASYON KALKTI MI? Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulunun 29 Haziran 2020 tarih ve 12 sayılı Kararı ile yükseköğretim kurumları tarafından sertifika düzeyinde yürütülen pedagojik formasyon sertifika eğitiminin geçerliliğini yitirmesine karar verilmiştir.
Rehber öğretmen kimler olabilir?
Rehber öğretmen kimler olabilir?
Rehber öğretmen olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünden lisans derecesi ile mezun olma şartı bulunmaktadır. Psikoloji bölümünden mezun olup, pedagojik formasyon alarak da mesleği icra etmek mümkündür.
Lise mezunu kreş açabilir mı?
Kreş açma yönetmeliğinde kimlerin kreş açabileceği net şekilde belirtilmiştir. En az ilkokul mezunu olup, herhangi bir suçtan sabıkasının olmaması ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak kreş açmak için yeterli şartlardandır.
Kreş görüşmesinde ne sorulur?
Kreş görüşmesinde ne sorulur?
Anaokulu Seçerken Sormanız Gereken Sorular
- Anaokulu Seçerken Sormamız Gereken Sorular ve Cevapları:
- Okul hangi eğitim programını uyguluyor?
- Okulun fiyatı nedir?
- Başkalarının o okul hakkında neler söylediği önemli midir?
- Okulun Ruhsatı hangi kurumdan?
- Okulun kaç öğrencilik kontenjanı var?