Modoratör
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Sosyoloji mezunları hangi kitapları okumalı?
Yaşadığınız Çağı Anlamak İçin Mutlaka Okumanız Gereken Sosyoloji Kitapları- Ekonomi ve Toplum – Max Weber.
- Kardeşini Doğurmak – Büşra Sanay.
- 3. Hapishanenin Doğuşu – Michel Foucault.
- Sosyolojik Tahayyül – C. Wright Mills.
- Çağdaş Sosyoloji Kuramları – Ruth A. Wallance, Alison Wolf.
- Tüketim Toplumu – Jean Baudrillard.
Sosyolojinin ilham kaynağı kim?
Öyle ki Türkiye’de sosyoloji biliminden bahsedildiğinde ilk akla gelen sosyolog hiç kuşkusuz Durkheim ve onun ülkemizdeki temsilcisi Ziya Gökalp’tır. Durkheim, bir dönem toplumsal sorunlarımızın çözümü için aydınlarımıza ilham kaynağı olmuştur.Sosyoloji hangi sorulara cevap arar?
Sosyoloji hangi sorulara cevap arar?Sosyoloji veya toplumbilimi, toplum ve insanın etkileşimi üzerinde çalışan bir bilim dalıdır. Bu disiplin insanların neden ve nasıl bir toplum içinde düzenli yaşadıkları kadar bireylerin veya birlik, grup ya da kurum üyelerinin nasıl yaşadığına da odaklanmıştır.
Sosyoloji diploması ne işe yarar?
Sosyoloji diploması ne işe yarar?Sosyoloji bir toplum için, sosyal ilişkilerin kalıpları, sosyal etkileşim ve günlük yaşam kültürü üzerine çalışmalar yapar. Bazı sosyologlar doğrudan sosyal politika ve refah için uygulanabilecek araştırmalar yürütürken, diğerleri öncelikle sosyal süreçlerin teorik anlayışını geliştirmeye odaklanmaktadır.
Sosyoloji eşit ağırlık mı?
Eşit ağırlık bölümleri, eşit ağırlık puan türünde öğrenci alımı yapan bölümlerdir. Bölüm, eşit ağırlık (EA) ya da Türkçe-Matematik (TM) olarak tanımlanır. Hukuk, sınıf öğretmenliği, psikoloji, uluslararası ilişkiler, sosyoloji, eşit ağırlık mezunlarının tercih edebileceği bölümlerdir.Sosyolog ne sorar?
Sosyoloji en klasik tanımıyla toplum bilimidir. Grup davranışlarını, toplumsal yapıları (toplumsal cinsiyet, ırk, etnisite gibi), toplumsal kurumları (eğitim, din, siyaset ve ekonomi gibi) araştırma konusu yapar. Sosyoloji bu araştırma konuları üzerine her zaman ”neden”, ”nasıl” gibi sorular sorar.Sosyoloji bölümü mezunları nerelerde çalışabilir?
Sosyoloji bölümü mezunları nerelerde çalışabilir?Size bu konuda bazı önerilerimiz olacak.
- Basın ve Yayın sektörü
- Birleşmiş Milletlere bağlı kuruluşların Türkiye temsilcilikleri.
- İnsan kaynakları birimleri.
- Ajanslar.
- Sivil Toplum Kuruluşlarında.
- Güvenlik şirketlerinde.
- İl Sağlık Müdürlükleri.
- Araştırma şirketleri ve düşünce kuruluşları