Modoratör
Yeni Üye
Söz hazırlığında neler yapılır?
Adım Adım Söz Hazırlıkları
- Söz tarihi belirlemekle başlanır.
- Mekan seçimi yapılır.
- Çiftler, söz yüzüklerine karar verir.
- Gelin, söz elbisesini ve damat takım elbisesini seçer.
- Gelin, saç ve makyaj modeline karar verir.
- Söz organizasyonu için tema seçilir.
- Söz masası süslemeleri belirlenir.
Söz masasında ne olur?
Söz masalarında genellikle, söz yüzüklerinin yer aldığı tepsi, süslemeli söz masa örtüsü, söz pastası, çeşitli ikramlar, kadehler yer alır. Bunların yanı sıra çeşitli süsleme malzemeleriyle de masanın dekorasyonu yapılır.
Evde söz nişan nasıl yapılır?
Evde söz nişan nasıl yapılır?
Genellikle evde yapılan nişan organizasyonlarında söz ve nişan bir arada yapılıyor. Misafirlerin karşılanması, yemek ikramı, söz ile birlikte olacaksa kız isteme konuşması, yüzük takma ve pasta merasimi, kahve ikramı gibi anlar, ortalama 2-3 saat sürüyor.
Söz de kıza ne takılır?
Söz de kıza ne takılır?
Söz yüzükleri sağ elin yüzük parmağına, alyans ise evlendikten sonra sol elin yüzük parmağına takılır. Yüzük takılmasının hemen ardından anne ve babaların ve diğer aile büyüklerinin eli öpülür. Erkek tarafı, gelin adayına getirdikleri hediye takıları takar.
Evde nişan yapmak ne kadara mal olur?
Nişan Elbiseni Seçmek Çok Zor Geliyor, Biliyoruz! Kuaförden Randevu Al: Ne Kadar Erken, O Kadar İyi!…Nişan Organizasyonu Ne Kadar Mal Olur?
İhtiyaç Listesi | Fiyat (TL)
Nişan Mekanı | 15.000
Nişan Organizasyonu | 3.000
Nişan Pastası | 1.500
Nişan Yüzüğü (2 Adet) | 1.300
Isteme çikolatası ikram edilir mi?
İsteme merasimi öncesi bir fincan Türk kahvesinin yanında, erkek tarafının getirdiği söz çikolatası ikram edilir. Tatlı yiyip tatlı konuşan taraflar, en sonunda çiftlerin geleceğini tayin eder ve evliliğe giden ilk adım atılır.