Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Zeberus

Sozlerin kifayetsiz kaldigi an ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Zeberus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Zeberus

Yönetici
(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Puan 393
Çözümler 0
Zeberus

Sözlerin kifayetsiz kaldığı an ne demek?​

Kifayetsiz, yetersiz olan kişiler için söylenen bir kelimedir. Herhangi bir konuda yeterli olunmaması durumu, kifayetsiz olarak adlandırılıyor.

Yetersizin anlamı ne?​

yetersiz için 4 adet anlam bulundu. Gerekli bilgi ve yeteneği olmayan, yeterliği olmayan, kifayetsiz, ehliyetsiz. Eksiği olan, yetecek kadar olmayan, gayrikâfi. Gereken, istenen niteliği olmayan.
Kifayet kelimesi ne demektir?
Kifayet Nedir Anlamı? ( 1)(İsim)Yeterli miktarda olma, yetme, kâfi gelme, 2)(İsim)Bir işi yapabilecek yetenekte olma, yeterlik, liyakat.

Kelimeler kifayetsiz kalıyor kimin sözü?​

Orhan Veli: Bilmezdim şarkıların bu kadar güzel, kelimelerinse kifayetsiz olduğunu.

Nefes alıp vermek ne demek?​

Topluluk önünde sanatını göstermek, icra etmek.
Yetersiz bulmak ne demek?
Kaybedilen bir şeyi yeniden ele geçirmek.

Evlilikte kifayet ne demek?​

Kefayet, doğru yazılışı kefaet olup, denklik anlamına gelmektedir. Telaffuzunda kulağa ‘kefâyet’ gibi gelen ve ‘kifâyet’ kelimesiyle de karıştırılan kefaet, ‘küfüv’ (كٔفٔوْ) kökeninden gelmektedir. Evlilikte kefâet, birtakım kriterlerde eşlerin birbirine denk olması anlamını taşır.

Liyakat Ne Anlama Gelir?​

– Layık olma, uygunluk, yaraşır olma, değim. Liyakatli; liyakatli olan, liyakat ehli, iş bilir, değerli. Liyakat göstermek; bir işte başarı göstermek anlamına gelir. Liyakat sahibi; bir işin gerçekleştirilmesine elverişli, liyakatli, yetenekli.
Moro romantico ne demek?
“Anlatamıyorum” (Moro Romantico), Orhan Veli Kanık tarafından yazılmış, lirik bir şiirdir. Orhan Veli Kanık, şiirinde yalnızlık temasını işlemiştir. Şiir serbest ölçü ile yazılmış olup toplamda 1 üçlük ve 2 dörtlükten oluşmakta ve ‘Anlatamıyorum. ‘ mısrası ile bitmektedir.

Ağlasam gözyaşlarıma dokunabilir misin?​

Orhan VELİ – Anlatamıyorum. Ağlasam sesimi duyar mısınız, Mısralarımda; Dokunabilir misiniz, Gözyaşlarıma, ellerinizle? Bilmezdim şarkıların bu kadar güzel, Kelimelerinse kifayetsiz olduğunu Bu derde düşmeden önce. Bir yer var, biliyorum; Her şeyi söylemek mümkün; Epeyce yaklaşmışım, duyuyorum; Anlatamıyorum.

Nefes alıp vermek refleks mi?​

Bedenimizdeki solunum sistemi, beyin sapı refleksi olarak mükemmel çalışır. Beynimizdeki reseptörler, solunum sistemimizdeki değişiklikleri algılayarak, sinir sistemimiz vasıtasıyla diyafram kaslarımız başta olmak üzere solunum sistemimizdeki kasları yönetir ve nefes alma davranışı refleksif olarak değişir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Tema özelleştirmeleri kullanılamıyor!

Tema özelleştirme alanlarını sizin için kullanılamıyor, lütfen daha fazla bilgi için yönetici ile iletişime geçiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri