Son Konular

sözleşmeli er olma şartları nelerdir

Credits
1.245.688
2019 sözleşmeli er şartları
sözleşmeli er nasıl olunur
nasıl sözleşmeli er olunur
Kara Kuvvetleri Komutanlığının resmi internet sitesinde bu yıl içerisinde 5 bin 103 sözleşmeli er alınacağı belirtildiği, 12 Temmuz 2019 tarihinde başlayan başvuruların 12 Ağustos 2019 tarihinde sona ereceği açıklama edilerek, başvuracak adayların en düşük ilköğretim okulu mezunu, 26 yaşından gün almamış askerliğini yapmış olması gerektiği ve terhis tarihinden itibaren 3 yıl içinde başvuru etmesi şartının arandığı belirtildi
Halen askerlik vazifesini yapanların da müracaatta bulunabileceğinin kaydedildiği açıklamada, ön şartları uyan adayların sıhhat muayenesi, spor testi ve mülakattan daha sonra 10 hafta askeri eğitimden geçirileceği bildirildi *

2019 yılında sözleşmeli er olma şartları şu şekilde belirlenmiştir:

- En az ilköğretim mezunu olmak
- 26 yaşından gün almamış olmak
- Askerlik hizmetini tamamlamış olmak ve terhis tarihinden itibaren 3 yıl içinde başvuruda bulunmak

Başvuru süreci genellikle Kara Kuvvetleri Komutanlığının resmi internet sitesinden duyurulmaktadır. 2019 yılında belirtilen tarihler arasında başvurular kabul edilmiş ve 5 bin 103 sözleşmeli er alınacağı açıklanmıştır. Ayrıca, halen askerlik görevini yerine getirenlerin de başvuru yapabileceği belirtilmiştir.

Başvuru sürecinde adayların sağlık muayenesi, spor testi ve mülakat gibi aşamalardan geçmeleri gerekecektir. Başvuruları kabul edilen adaylar, 10 haftalık askeri eğitim sürecinden geçirilerek sözleşmeli er olarak göreve başlayacaklardır.

sözleşmeli askerlik ne zaman alınacak

sözleşmeli er tazminatı

1. Konular

1. 1.282.023
  2. Mesajlar

1. 1.680.867
  3. Kullanıcılar

1. 31.939
  4. Son üye

Geri
Üst Alt