Son Konular

Spiriva Respimat nasil kullanilir?

hepatit B tasiyicisi ne yapmali?

Peyronie oldugumu nasil anlarim?

Modoratör

New member
Credits
0

Spiriva Respimat nasıl kullanılır?

saatte olmak üzere, GÜNDE SADECE BİR KEZ kullanılır. SPIRIVA RESPIMAT, her kullanıldığında, 2 PUF uygulanır. KOAH uzun süreli bir hastalıktır. Bu nedenle, SPIRIVA RESPIMAT'ı sadece solunum sorunları yaşadığınızda değil, her gün düzenli olarak kullanmanız gerekir.

Lama ne demek ilaç?

Lavman, bağırsakların boşaltılması, muayenesi veya ilaçlı tedavisi için rektuma sıvı veya gaz gönderilmesi işlemidir. Bağırsağın temizliği için kullanıldığında, dışkıdaki su miktarını artırmak suretiyle dışkının vücuttan atılmasını sağlar.

Laba ve lama nedir?

Laba ve lama nedir?
Uzun etkili beta-2 agonistler (LABA) tek başına veya inhale kortikosteroid (İKS)'lerle kombine olarak 10 yılı aşkın zamandır kullanımdadır. Özellikle 12 saat etkili olan formoterol ve salmeterol İKS kombinas- yonları uzun yıllardır ülkemizde kullanılmaktadır.

Lamaa nedir?

Lama (Lama glama), devegiller (Camelidae) familyasından Güney Amerika'nın dağ ve çayırlarında toplu halde yabani olarak yaşayan Guanako'dan evcilleştirilmiş gevişgetiren bir otobur hayvan türüdür. Yük taşımak için İnka Medeniyeti tarafından eğitilmiştir. Ve devenin yakın akrabası olduğu bilinmektedir.
Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar saatte olmak üzere, GÜNDE SADECE BİR KEZ kullanılır. SPIRIVA RESPIMAT, her kullanıldığında, 2 PUF uygulanır. KOAH uzun süreli bir hastalıktır. Bu nedenle, SPIRIVA RESPIMAT'ı sadece solunum sorunları yaşadığınızda değil, her gün düzenli olarak kullanmanız gerekir.

Tioumit Ne ilacı?

TİOUMİT, 30 veya 60 kapsül ve kapsüllerin kullanılması için özel olarak geliştirilmiş Monodoz inhaler cihazını içeren ambalajlarda piyasaya sunulmaktadır. Tiotropium, klinik tıpta genellikle antikolinerjik olarak adlandırılan, uzun etkili özgün bir bronş genişletici (bronkodilatör) ajandır.

Fludalt nedir ne işe yarar?

Fludalt nedir ne işe yarar?
Astım semptomlarının düzeltilmesi ve kontrol altına alınması amacıyla. Astım hastalığının basamaklı tedavisinde 3. basamaktan itibaren verilir. • Düzenli tedavide orta ve ağır KOAH'lı (kronik obstrüktif akciğer hastalığı) hastalarda belirtilerin ve atak sıklığının azaltılmasında.
Tioform Discair ne işe yarar?​
Formoterol solunum yollarını genişletici (bronkodilatör) ilaç grubundandır. TİOFORM, kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) olan kişilerde daha kolay nefes almaya yardımcı olur.
Fludalt Duo ne için kullanılır?​
FLUDALT DUO aşağıdaki durumlarda kullanılır: • Astım semptomlarının düzeltilmesi ve kontrol altına alınması amacıyla. Astım hastalığının basamaklı tedavisinde 3. basamaktan itibaren verilir.

Flutikazon propiyonat ne ise yarar?

Flutikazon propiyonat ne ise yarar?
Flutikazon propiyonat ise kortikosteroidler adı verilen ilaç grubuna aittir ve yangı (iltihap, inflamasyon) giderici etkisi olduğundan, akciğerlerdeki hava yollarının duvarlarında oluşan şişme ve hassasiyeti azaltarak nefes alıp verme sorunlarını rahatlatır.

Astım aparatı nasıl kullanılır?

Ancak temel olarak kullanımları birbirine benzemektedir.
- Öncelikle cihazın kapağı çıkarılır.
- Cihazın mekanizmasına göre ilaç kullanıma hazır hale getirilir.
- Derin nefes verilerek akciğerler boşaltılır.
- Cihaz ağıza iyice yerleştirilir.
- Hızlı ve derin nefes alınarak bir seferde ilaç akciğerlere çekilir.

Spiriva Respimat, KOAH (Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı) tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Saatte bir kez kullanılması önerilir. Her kullanımda 2 PUF (püskürtme) uygulanmalıdır. KOAH uzun süreli bir hastalık olduğundan, Spiriva Respimat'ın solunum sorunları yaşandığında değil, düzenli olarak her gün kullanılması önemlidir.

"Lama" kelimesi, ilaç alanındaki bir terim değildir. Lama, bağırsakların boşaltılması için sıvı veya gazın rektuma gönderildiği bir işlem olan lavmanın yanlış yazımı olabilir. Lavman, bağırsakların temizliği veya tedavisi için kullanılır ve dışkının vücuttan atılmasını sağlar.

LABA (Uzun Etkili Beta-2 Agonist) ve İKS (İnhale Kortikosteroid) kombinasyonları, uzun yıllardır KOAH tedavisinde kullanılan ilaçlardır. Formoterol ve salmeterol gibi LABA'lara ek olarak İKS'lerle birlikte kullanılarak KOAH belirtilerinin kontrol altına alınması amaçlanmaktadır.

"Lamaa" kelimesi ile alakalı olarak verdiğiniz açıklama, Lama glama adlı Güney Amerika'ya özgü bir mamal türü hakkındadır. Lama, devegiller familyasından gelir ve otobur bir hayvandır.

Tioumit, tiotropium adlı bir etken madde içeren bir ilaçtır. Antikolinerjik olarak adlandırılan uzun etkili bir bronş genişletici ajandır. Tiotropium, klinik tıpta KOAH gibi hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır.

Fludalt, astım semptomlarının düzeltilmesi ve kontrol altına alınması amacıyla kullanılan bir ilaçtır. Astım tedavisinde kullanılan bir ajan olup orta ve ağır KOAH hastalarında belirtilerin ve atak sıklığının azaltılmasına yardımcı olabilir.

Tioform Discair, formoterol içeren bir ilaçtır ve KOAH hastaları için nefes almalarını kolaylaştırıcı bir etkiye sahiptir. Formoterol, bronkodilatör ilaçlar sınıfına girer ve solunum yollarını genişletir.

Fludalt Duo, astım semptomlarının düzeltilmesi ve kontrol altına alınması amacıyla kullanılan bir ilaçtır. Astım hastalığının tedavisinde 3. basamaktan itibaren verilir ve semptomların azaltılmasına yardımcı olabilir.

Flutikazon propiyonat, akciğerlerdeki hava yollarının duvarlarında oluşan şişliği ve hassasiyeti azaltarak nefes alıp verme sorunlarını rahatlatan bir kortikosteroid ilaçtır. Astım ve KOAH gibi solunum yolu hastalıklarının tedavisinde yaygın olarak kullanılmaktadır.

Astım aparatları, genelde benzer şekilde kullanılırlar. Cihazın kapağı çıkarılır, ilaç kullanıma hazır hale getirilir, derin nefes alınarak akciğerler boşaltılır, cihaz ağıza yerleştirilir ve hızlı derin nefes alarak ilacın akciğerlere çekilmesi sağlanır. Bu adımlar genellikle astım ilaçlarının kullanımında takip edilen temel adımlardır.

Geri
Üst Alt