Son Konular

Sportif yetenek taramasi nerede?

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
1.765
Meslek
Webmaster

Sportif yetenek taraması nerede?

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sporcu Yetiştirme Daire Başkanlığı Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Şube Müdürlüğü
Adres | : Örnek Mahallesi Oruç Reis Caddesi No:13 Altındağ / Ankara
Telefon | : 444 0 472 (Kurumsal İletişim Merkezi)
E-posta | :[email protected]

Sportif yetenek taraması ne demek?

Çocukların sporla tanıştırılması ve spora başlama yaşında olan yetenekli çocukların tespit edilmesi amacıyla uygulanan projede, okullarda yeterli fiziksel ve eğitsel alt yapı oluşturularak öğrencilerin spor aktivitelerine erişimleri sağlanıyor.

Spor Yetenek Taraması Nasıl Yapılır?

Spor Yetenek Taraması Nasıl Yapılır?
YETENEK TARAMASI. 1. Program Kapsamında Hangi Test ve Ölçümler Uygulanmaktadır? İlk taramada ve seçim aşamasında Temel Motorik (Esneklik, Dikey Sıçrama, El Kavrama Kuvveti, Geriye Sağlık Topu Atma, Sürat, Çeviklik) ve Antropometrik (Boy, Kilo, Kulaç Uzunluğu, Oturma Yüksekliği) test ve ölçümler yapılmaktadır.

Sportif yetenek taraması sonuçları nasıl öğrenilir?

Sportif yetenek taraması sonuçları nasıl öğrenilir?
Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi Sonuçları E-Devlet Üzerinden Öğrenilebilecek..

Türkiye sportif yetenek taraması ve spora yönlendirme programı nerede yapılıyor?

Sporcu Kimliği Geliştirme Eğitim Programı, bağlı bulunulan İl Müdürlüklerimizin koordinasyonunda belirlenen spor salonlarında, gruplar halinde yaklaşık 1 yıl boyunca devam eder. Bu sürede öğrencilerimize geniş ve kapsamlı bir spor eğitimi verilir.

Türkiye sportif yetenek taraması ne zaman?

Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı, 2021-2022 eğitim öğretim dönemi 3, 4 ve 5. sınıf öğrencilerini kapsayan yetenek taraması testleri 14 Şubat 2022 tarihinde Canik tenis kortlarında başladı.

Sportif yetenek taramasında hangi bölümler var?

Sportif yetenek taramasında hangi bölümler var?
Aşama Test Ölçüm Süreci, Spor Branş Eğitimleri Süreci, İleri Düzey Spor Eğitimleri ve Performans Süreci olmak üzere proje 5. Bölümden oluşmaktadır.

Türkiye sportif yetenek taraması nasıl?

Türkiye sportif yetenek taraması nasıl?
Temel Spor Eğitim Sürecinde 3 aşamalı 18 ay eğitim verilmesinin ardından 2. aşama test ölçüm sürecinde kapsamlı testler yapılmaktadır. Öğrenciler aldıkları eğitim ve testlerin ardından kendilerine uygun olan branşlara yönlendirilerek Spor Branş Eğitim Sürecine tabii tutulmaktadır.

2022 yetenek Taraması Sonuçları ne zaman açıklanacak?

81 İlde 3 Milyon 918 Bin 118 Öğrenciye Uygulanacak Olan Sportif Yetenek Taraması Sonuçları 17 Haziran'dan sonra açıklanacaktır.

Türkiye sportif yetenek taraması ve spora yönlendirme programı nasıl yapılıyor?

Türkiye sportif yetenek taraması ve Spora Yönlendirme Projesi ne zaman?

Türkiye sportif yetenek taraması ve Spora Yönlendirme Projesi ne zaman?
Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı Başladı. Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı, 2021-2022 eğitim öğretim dönemi 3, 4 ve 5. sınıf öğrencilerini kapsayan yetenek taraması testleri 14 Şubat 2022 tarihinde Canik tenis kortlarında başladı.

Yetenek taramasında neler yapılır?

Yetenek taramasında neler yapılır?
İlk olarak her yıl mart, nisan ve mayıs aylarında en az 1 milyon 3. sınıf öğrencisi, el kavrama kuvveti, esneklik, çeviklik, geriye sağlıklı topu atma, sürat koşusu gibi özelliklere göre taranıyor. Taramalar sonunda özellikleri ortalamanın üzerinde olan öğrenciler 3 modüllük bir eğitime tabi tutuluyor.

Sportif yetenek taraması, genellikle çocukların sporla tanışması ve spora başlama yaşında olan yetenekli çocukların tespit edilmesi amacıyla yapılan bir projedir. Bu tarama sonucunda çocukların fiziksel ve eğitsel alt yapıları oluşturularak spor aktivitelerine erişimleri sağlanmaktadır.

Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı, öğrencilerin spor alanındaki yeteneklerini keşfetmeyi ve geliştirmeyi amaçlamaktadır. Bu program genellikle 3, 4 ve 5. sınıf öğrencilerini kapsamaktadır ve bazı test ve ölçümlerle başlamaktadır. Temel Motorik ve Antropometrik testler genellikle uygulanan test ve ölçümler arasındadır.

Program genellikle 5 bölümden oluşmaktadır: Aşama Test Ölçüm Süreci, Spor Branş Eğitimleri Süreci, İleri Düzey Spor Eğitimleri ve Performans Süreci. Öğrencilere uygun olan spor branşları belirlendikten sonra geçtikleri bu süreçlerle gelişimleri desteklenir.

Sonuçları öğrenmek için Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi genellikle E-Devlet üzerinden takip edilmektedir. Bu proje kapsamında öğrencilere geniş ve kapsamlı bir spor eğitimi verilmekte ve yetenekleri doğrultusunda yönlendirilmektedir.

Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı genellikle bakanlıkta belirlenen spor salonlarında gruplar halinde gerçekleştirilir ve yaklaşık 1 yıl sürer. Öğrencilere genellikle 3 aşamalı 18 ay eğitim verilir ve ardından kapsamlı testlerle özellikleri değerlendirilir. Sonuçlar genellikle belirli bir tarih sonrasında açıklanır, örneğin 2022 taraması sonuçları 17 Haziran'dan sonra açıklanacaktır.

Serbest zaman neden onemlidir?

Bill Cosby nin sucu nedir?