Modoratör
Yeni Üye
Stajyer öğrenci bordrosu nasıl düzenlenir?
Stajyer bordrosunu nasıl yapabilirim?
- Çalışana asgari ücret maaş eklemelidir.
- Çalışma günlerine göre takvim oluşturabilirsiniz.
- Kariyer bilgisinden Çalışma Şeklini "Stajyer" seçebilirsiniz.
- Sol tarafta bulunan menüden "Uygulamalar" sekmesine tıklayınız.
- Açılan sayfada "Bordro" uygulamasına giriş yapınız.
Stajyerler hangi kanuna tabi?
Stajyerler hakkında bir yasal düzenleme mevcut bulunmamaktadır. Bu kişiler İş Kanunu' ndan, Sendikalar Kanunu' ndan ve Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Lokavt Kanunu' ndan ve Sosyal Sigortalar Kanunu' ndan yararlanamazlar.
Stajyer öğrenciye ödenen ücret gider yazılır mı?
Stajyer öğrenciye ödenen ücret gider yazılır mı?
ödenemez ve aday çırak, çırak ve öğrencilere ödenecek ücretler her türlü vergiden müstesnadır. Fakat, Gelir Vergisi Kanunu'nun 23 maddesinin 12. bendine göre; Çıraklık ve Mesleki Eğitim Kanununa tabi çırakların asgari ücreti aşmayan ücretleri gelir vergisinden istisna tutulmuştur.
Stajyer öğrenci ücretinden damga vergisi kesilir mi?
Yine stajyer öğrencilere işletmeler tarafından ödenen ücret tutarı asgari ücretin altında ise gelir ve damga vergisinden muaftır. Ödenen ücretin as- gari ücret tutarı üzerinde olması durumunda ise asgari ücret tutarını aşan kısım brüt ücrete dönüştürülerek bulunan tutar üzerinden gelir ve damga vergisi kesilir.
Çıraklar ve stajyerler hangi kanuna tabi?
Çırakların hakları iş hukukunda çıraklık kanunu olarak geçmektedir. 3308 sayılı Çıraklık ve Meslek Eğitimi Kanununun 3/C maddesine göre çırak, "çıraklık sözleşmesi esaslarına göre bir meslek alanında mesleğin gerektirdiği bilgi ve beceri ve iş alışkanlıklarını iş içerisinde geliştiren kişi" olarak tanımlanmıştır.
3308 sayılı mesleki eğitim Kanunu neleri kapsar?
3308 sayılı mesleki eğitim Kanunu neleri kapsar?
3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu çırak, kalfa ve ustaların eğitimi ile okullarda ve işletmelerde yapılacak mesleki eğitime ilişkin esasları düzenler.
Stajda sigorta zorunlu mu?
Zorunlu staj şartı bulunanlar yanında okul tarafından staj yapması uygun görülen öğrenciler de staja başladıkları tarih itibariyle sigortalı sayılmakta ve SGK primleri okul tarafından ödenmektedir. Bu sadece staj süresini kapsamaktadır.
Stajyer ücreti nasıl ödenir?
İşyeri Uygulama Eğitimine giden öğrenciye ait Ücretin hesabına yatırıldığına dair banka dekontu (kanıtlayıcı belge) ve "Öğrenci ve İşveren Bilgi Formu" nun her ayın 4'üne kadar[email protected]adresine gönderilmesi gerekmektedir. Başvurunun işyeri tarafından yapılması gerekmektedir.
Stajyer ücretinden vergi kesilir mi?
Stajyer ücretinden vergi kesilir mi?
Özetle, staj zorunluluğu bulunan yüksek okul öğrencilerine staj süresi boyunca ücret ödemesi yapılması durumunda, söz konusu ücretler üzerinden gelir vergisi ve damga vergisi kesintisi yapılacak, sigorta primi ise hesaplanmayacaktır.