Modoratör
New member
Standardize mini mental test neden yapılır?
Mini-mental test esas olarak Alzheimer hastalığı taramasında ve bir kişinin bilişsel performansının zaman içindeki değişiminin ölçülmesinde kullanılır. Alzheimer hastalığı demansın başlıca nedeni olsa da inme sonucu oluşan vasküler demansı değerlendirmek için de mini-mental test kullanılabilir.Mental durum muayenesi ne demek?
Mental durum muayenesi ne demek?Mental durum muayenesi nedir? Mental durum ya da koşullarla ilgili klinik gözlemlerinizi organize etme ve değerlendirme yöntemidir. Temel amaç mevcut bilişsel süreçleri değerlendirmektir. Özellikle tıbbı ortamlarda fazlasıyla kullanılır.
Saat Çizme Testi nasıl yapılır?
Saat Çizme Testi nasıl yapılır?alzheimer ve parkinson gibi hastalıkların erken teşhisinde kullanılan bir test. hastalardan 11.10'u gösteren bir saat çizmeleri istenir. burada aslolan hastanın direktifi anlaması, yorumlaması, saatin nasıl göründüğünü hatırlaması ve kadranları doğru şekilde yerleştirmesidir.
Kognitif test nedir?
Kognitif Testler Bilişsel ölçümler olarak da adlandırılan bu testler bir kişinin aynı anda pek çok becerisini ölçer.Kent zeka testi nedir?
Kent zeka testi nedir?Kent egy zeka testi (Kent egy intelligence test) 1941 yılında Kent, Grace H. tarfından geliştirilmiştir. Sözel performansa dayanan bir kağıt kalem testidir. Konuşma, işitme ve sözel ifade sorunu olmayan hastalara ve normal kişilere uygulanabilir. Uygulamada süre ve zaman sınırlaması yoktur.
Mental durum değerlendirmesi nasıl yapılır?
Mental durum değerlendirmesi nasıl yapılır?Bunu yapmak için hastaya, "Size 5 tane kelime söylemiştim, aklınızda tutun, tekrar soracağım demiştim, hatırlıyor musunuz?" diye olay iyice hatırlatıldıktan sonra, bu kelimeleri söylemesi istenir. Kendisine hiçbir ipucu verilmez, hiçbir yardım yapılmaz. Hatırlamadığı kelimeler için tanıma muayenesi yapmak gerekir.