Modoratör
Yeni Üye
Standart perde ölçüsü nedir?
Perdeyi dekor olarak kullanmak istiyorsanız pileli şekilde sabit şekilde dikilmelidir. En ölçüsü pencerenin durumuna ve uygulanacak cephe genişliğine göre ayarlanmalıdır. Standart pencerelerde perde eni olarak 70 – 90 cm genişlik ölçüsü idealdir.
Perde Metre Nasıl Hesaplanır?
En ve boyların ölçüsü alınırken genellikle perdecilerin yaptığı işlem, 10'ar cm tamamlama şeklinde olmaktadır. Örneğin alacağınız perdenin eni 1.25 cm, boyu 1.70 cm ise, hesaplama, Perde m² = en x boy= 1.25 cm x1.70 cm = 1.30 cm x 200 cm= 1.3 x 2= 2.6 m² olarak yapılmaktadır.
1 e 3 sık pile ne demek?
1 e 3 sık pile ne demek?
-1×3 Pile, 1 metre tül için 3 metre tül kullanılması demektir. -Görsel de belirtilen ürün 1×3 piledir.
Fon perde metresi nasıl hesaplanır?
Fon perde metresi nasıl hesaplanır?
Camınızın yüksekliğini ölçün, -3 santim daha kısa şekilde, sipariş edebilirsiniz. Yere yığılma şeklinde bir duruş sergilemek isterseniz, yere kadar ölçün +15 santim ilave edin, bu yeterli olacaktır.
Pile çeşitleri nelerdir?
Pili çeşitleri
- – Düz Ütülü Pili: Pili paylarının altta ve üstte eşit olarak hazırlanarak ütülenmesiyle elde edilir.
- – Godeli Ütülü Pili: Pili payı godesiyle birlikte hesaplanarak verilir.
- – Pilikaşe: Aynı yerde birbirine bakan iki pilinin katlanmasına pilikaşe denir.
Sık Pileli perde ölçüsü nasıl alınır?
* Pileli perde, ölçü alınması en kolay modeldir. * Genişliği olmasını istediğiniz kadar ölçebilirsiniz. * Yükseklik için ise, şayet yere kadar yapılacak ise, ölçüden 3 santim (cm) eksik olarak sipariş etmelisiniz. * Mermer hizası siparişlerde, mermere kadar ölçün 2 santim (cm) eksik şekilde sipariş edin.
Tül perde ölçüsü nasıl hesaplanır?
Tül perde ölçüsü nasıl hesaplanır?
Düz klasik tarzda tül perde ölçüsü duvardan duvara alınabilir veya pencerelerin bitiminden 25'er cm taşabilir. Boy ölçüsü tavandan yere genel tercih olarak yerden 4-5 cm. yukarda tutulur. Tül perdelik kumaş alırken büzgü tercihine göre 1'e 2,5 istendiğinde alınan en ölçüsünün 2,5 katı kadar tül alınmalıdır.
Sık Pile perde nasıl hesaplanır?
Sık Pile perde nasıl hesaplanır?
Perde Fiyatı Hesaplama – Tül Perde Hesaplaması : En az 2 katı, orta 2.5 katı, sık isteniyorsa 3 katı pile verilir. Tül perde hesaplarken boy etken değildir. Hesap için en olması yeterlidir.
Perde yerden kaç cm?
Fon perde ölçüleri nasil alinir?
FON PERDE ÖLÇÜSÜ NASIL ALINIR? Camınızın yüksekliğini ölçün ve -3 cm daha kısa şekilde, sipariş edin. Yere yığılma şeklinde bir duruş sergilemek isterseniz, yere kadar ölçün +15 cm ilave edin. Bu yeterli olacaktır.