STCW belgesi ne işe yarar?
Tüm gemiadamları'nın denizde çalışabilmeleri için 5 temel STCW sertifikasına (Deniz Güvenlik Eğitimleri Ve Belgeleri )sahip olmaları gerekmektedir.Tüm gemi adamları bu konularda yeterli olduklarını kanıtlamak için, her beş yılda bir idarenin öngördüğü değerlendirme sınavından geçerek belgelerini yenilemek zorundadırlar …
STCW Sözleşmesinin amacı nedir?
STCW-1978 Sözleşmesi'nin amacı da giriş bölümünde, gemi adamlarının eğitim, belgelendirme ve vardiyaları için uluslararası standartların kabulüne koşut olarak denizde can ve mal güvenliğinin sağlanması ve deniz çevresinin korunmasının iyileştirilmesi olarak belirlenmiştir.
STCW ne zaman kuruldu?
STCW ne zaman kuruldu?
ilk olarak 1978 yılında ortaya atılmış, 1995 yılında da düzenleme yapılmıştır. ilk olarak tüm gemiadamlarının edinmek zorunda oldukları 5 temel sertifika vardır. 5-cankurtarma araçlarını kullanma yeterliği belgesidir.
STCW sertifikaları nasıl alınır?
STCW sertifikaları nasıl alınır?
Kişi 18 yaşından büyük ise Nüfus Müdürlüğüne giderek "Gemi Adamı Olur" yazısı ve "İkametgâh Belgesi "alır. Bu belgeler tamamlanıp Liman Başkanlığına Başvuru sonrasında kendisine verilen C kodu ile bankaya ödeme yapar ve dekontları Liman Başkanlığına teslim eder. kendisine posta yolu ile ulaştırılır.
5 temel STCW nasıl yenilenir?
Bu sınavlara katılmak için liman başkanlığına (veya on-line) müracaat ederek, yenileme sınavına girmek ve bu suretle belgeleri yenilemek mümkündür.
STCW sınavında kaç soru var?
3-STCW Yenileme Sınavında 5 Dersten 10 tane olmak üzere toplam 50 soru vardır.
STCW yenileme başvurusu nasıl yapılır?
STCW yenileme başvurusu nasıl yapılır?
Gemiadamı Cüzdanı Değiştirme ve Yenileme için
- İlgili Dilekçe.
- Harç dekontu (stcw adedi+cüzdan bedeli+işlem ücreti)
- Nüfus cüzdanı + (Fotokopi)
- Gemiadamı Cüzdanı aslı
- Fotoğraf (3 adet)
- Nüfus Müdürlüğü parmak izi kaydı
STCW yenileme nedir?
STCW yenileme nedir?
Sertifika yenileme amacıyla yapılan üçüncü yöntem ise belgeleri eğitim alarak yenilemedir. Süresi dolan belgeye yönelik olarak eğitim kurumlarından o belge için eğitim alınması ve bunun sonucunda sınava girerek eğitim sertifikaların yenilenmesi işlemidir.