- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- -54
- Meslek
- Webmaster
Stratejik uygulamanın yapılabilmesi için ne gereklidir?
(2008: 27) göre, farklı paydaşları koordine etme ve ortak hedefe yönelik eylemlerini uyumlu hale getirme süreci birçok zorluklarla karşı karşıyadır. Uyumu sağlayacak ve uygulamada kullanılacak temel faktörler şunlardır: Liderlik stilleri, iletişim sistemi, organizasyon kültürü ve organizasyon yapısı.
Stratejik bilinç ne demek?
Stratejik bilinç, stratejik yönetim sürecine ilişkin aşamaların etkili bir şekilde gerçekleştirilmesi için sahip olunması gereken farkındalık düzeyi olarak da ifade edilmektedir.
Stratejik planın önemi nedir?
Stratejik planlar, bir şirketin ilerlemesi gereken yönü tanımlamaya yardımcı olarak bununla bağlantılı vizyon ve misyon doğrultusunda gerçekçi hedefler oluşturmaya yardımcı olur. Başarılı bir stratejik plan, kurumun ne kadar büyüdüğü ve başarısı hakkında bilgiler verir.
Stratejik yaklaşım ne demek?
Stratejik Planlama temel olarak geleceğin bugün gibi olacağı varsayımından yola çıkarak geleceği planlamayı hedefleyen bir yaklaşımdır.
Stratejik yönetim özellikleri nelerdir?
Özetle, stratejik yönetim ile organizasyonun sahip olduğu kaynaklar, güçlü ve zayıf yönler, dış çevredeki fırsatlar ve tehlikeler tespit ve analiz edilir. Stratejik yönetim, organizasyonun gelecekle ilgili faaliyetlerinin planlanması, örgütlenmesi, koordinasyonu, uygulanması ve kontrol edilmesine imkan sağlar.
Stratejik analiz evresi nedir?
Stratejik Analiz Süreci, İşletmenin faaliyette bulunduğu genel ve sektörel çevre unsurlarının halihazır durumunun incelenmesi ve işletme içindeki unsurların değerlemesiyle ilgili süreçtir. dış çevre analizi ile fırsatlar ve tehditler; iç çevre analizi ile üstünlükler ve zayıflıklar belirlenir.
Stratejik yönetim araçları nelerdir?
Stratejik Yönetim Araçları
Stratejik planlamayı diğer planlama lardan ayıran özellikler nelerdir?
Stratejik planlamayı diğer planlamalardan ayıran en önemli unsur stratejik planlama çerçevesinde alternatif planların oluşturulması, değişimlerin gözlemlenerek beklenmeyen durumlara uyum sağlaması ve stratejik planlamanın esnek olmasıdır.