- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 5.487
- Meslek
- Webmaster
Stratejik yönetim sürecinin aşamaları nelerdir?
Stratejistlerin seçimi ve görevlendirilmesi evresi.
Stratejik yönetim yaklaşımları nelerdir?
Stratejik yönetim, "etkili stratejiler geliştirmeye, uy- gulamaya ve sonuçlarını değerlendirerek kontrol et- meye yönelik kararlar ve faaliyetler bütünüdür." Bu yaklaşımda, üst düzey yönetimden, belirsizlik durum- larında karar verilmesine ve problemin çözülmesine imkân tanıyan stratejileri belirlemesi ve gerekli ey- …
Stratejik yönlendirme aşaması nedir?
Genel ve stratejik amaçları aynı olan örgütleri birbirinden ayırt etmeye yarayan ve örgütün kimliğini belirleyen temel özellik, misyonla kazanılmaktadır (Doğan, 2002: 144). Misyon, vizyon ve örgüt amaçlarının belirlenmesi aşaması stratejik yönlendirme aşaması olarak adlandırılmaktadır .
İşletme strateji düzeyleri nelerdir?
Eğer kararlarda stratejik yaklaşımlar geçerli ise, genellikle bir stratejik planlama girişimini üç aşamada gerçekleştirmek uygundur.
Stratejik yönetim ile ilgili ifadeler nelerdir?
Stratejik yönetim, bir işletme'ye genel bir yön sağlar. Ayrıca kuruluşun hedeflerini belirlemeyi, bu hedeflere ulaşmak için politikalar ve planlar geliştirmeyi, ardından planları uygulamak için kaynaklar tahsis etmeyi içerir.
Stratejik yönetim sürecinin son aşaması nedir?
Daha sonra da bu planların uygulamaya konulması aşaması gelir. Son aşamada ise uygulamaların gözden geçirilerek elde edilen başarıların tespit edilmesi, hataların ortaya konulması ve gerekirse stratejik planda değişiklikler yapılması önep taşımaktadır.