Su arıtma cihazı sudaki kireci önler mi?
Suyunuzu Kireçten Arındırmak Birçok Fayda Sağlar “Suyun kireci nasıl önlenir?” sorusunun cevabını arıyorsanız hemen yardımcı olalım: Su arıtma cihazı kullanabilirsiniz! Bu cihazlar suya sertliğini veren maddeleri arıtarak kireci önler. Kireçsiz su çok az birikme yapar, bu sayede de cihazın ömrü uzayabilir9.Sudaki kireç neden oluşur?
Çünkü : Kireç sıcak suyun 30 derece ve üstü sıcaklıklarda soğuk metal ile teması esnasında Kalsiyum (kalsiyum karbonat, CaCO3), Magnezyum (magnezyum karbonat MgCO3) su soğukken suda çözünmüş halde kalırken, su ısındıkça bu maddelerin bir kısmı kristalize olup katı şekle dönüşmesi ile Kireç oluşumu başlar.Kireci hangi filtre?
Kireci hangi filtre?Bu filtrelerden bir tanesi de silifoz filtredir. Silifoz su filtresi kireç önleyici özelliği sayesinde suda bulunan kireci önleyerek kireçsiz bir elde etmenizi sağlar.
Manyetik kireç Önleyici işe yarıyor mu?
Evet, Manyetik kireç önleyiciler işe yarıyor. Manyetik kireç önleyici cihazlar başta bahsettiğimiz gibi kireç tozu haline çevirilen yapıyı rezistanslara, makinelerinize, kombinize, kazanlarınıza kısaca su geçen bütün cihazlarınıza yapışmadan akıp gitmesini sağlayan cihazlardır.Suyu kaç dakika kaynatmak gerekir?
Musluk suyundaki zararlı maddeleri ortadan kaldırabilmek için suyun en az 20 dakika kaynatılması gerekir. İçilecek olan her su için aynı kaynatma ve soğutma işlemini yapmak pratik bir çözüm değildir.Kireçli su böbreklere zarar verir mi?
Kireçli su böbreklere zarar verir mi?Bilimsel anlamda su sertliği genellikle suda çözünmüş kalsiyum ve magnezyum miktarıdır. İçerisinde mineral barındıran su kireçli su demektir. Kalsiyum ve magnezyum vücuda girdiğinde tüketilmeden depolanmaktadır. Bu da damar sertliğine , tıkanıklığına , karaciğerlerde ve böbreklerde taş oluşmasına yol açmaktadır.