Son Konular

Su Kabagi ne ise yarar?

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Katılım
27 Aralık 2022
Mesajlar
342.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1.010
Puan
113
Yaş
36
Konum
Adana
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
1.765
Meslek
Webmaster

Su Kabaği ne işe yarar?


Yağ, un gibi malzemeleri saklamak için kullanılmış, evlerde şekerlik, kolonyalık ve çiçek saksıları olarak yerini almıştır. Günümüzde abajur, aplik, saklama kapları, kalemikler, mutfak, büro malzemeleri olarak değerlendirilmekte..

Su kabağından yemek yapılır mı?


Su kabağını soyup, ortasındaki çekirdekli kısmı çıkarıp, küp küp doğrayın. Domatesleri posası kalana kadar sıkın. Tencereye sıvı yağ ve haşlanmış etleri ekleyip, kavurun. Ardından haşlanmış nohudu ilave edin.

Su kabağı adı nedir?


Su kabağı adı nedir?
Su kabağı (Lagenaria siceraria), kabakgiller (Cucurbitaceae) familyasından tek yıllık bir bitkidir. Sarılıcı bir bitki olduğu için, asma kabağı olarak da bilinir.

Su kabağı boyama nasıl yapılır?


Su kabağı boyama nasıl yapılır?
Boyama işleminde öncelikle fırça bir miktar suya batırılır ve fazla su peçete yardımı ile alınır. Ardından ilk kat boyama işlemi, zemin fırçası veya sünger fırça yardımıyla yapılır. İlk kat 15-20 dk kadar kurumaya bırakılır ve sonra tekrar zımpara yardımıyla pürüzler giderilir.

Su kabağı ne kadar sürede kurur?


Kabakların ortalama kuruma süresi ise 7 ile 8 saat arasında değişmektedir. Bunun dışında bu süre fırının özelliklerine göre de değişmektedir. Eğer bu sürenin ardından parçalar istenilen kuruluğa ulaşmamış ise bu durumda birkaç saat daha söz konusu olan kabakların kurumaya bırakılması gerekmektedir.

Su kabağı yemeği nasıl oluyor?


Su Kabağı Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Su kabağının dışını soyun karpuz gibi dilimleyip küp küp kesin (resimdeki gibi).
- Domateslerin dışını soyup doğrayın, rondadan geçirip, sıvı hale getirin.
- Soğanları ufacık yemeklik şekilde doğrayın.
- Eti iyice pişirin, doğranmış soğanları ekleyin pembeleşene kadar pişirin.

Kıbrıs kabağı ile ne yapılır?


Kıbrıs kabağı ile ne yapılır?
Girit (Kıbrıs) Kabağı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
- Kabak Dolması 6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 40dk Pişirme.
- Etli Kabak Dolması
- Etli Girit Kabağı Dolması (Muhteşem)
- Dilimli Kabak Dolması
- Kabak Dolması Yapımı
- Kızartılmış Kabak Dolması
- Kabak Biber Dolması
- Kuru Biber, Kabak Dolması Ve Yaprak Sarma (Elbistan Usulü)

Su kabağı ne kadar dayanır?


Su kabağı ne kadar dayanır?
Bütün halde oda sıcaklığında bile 3 ay kadar saklayabilirsiniz. Dolaba sığdırmak zor olsa da yer ayırabilirseniz 5 ay hatta buzlukta 1 yıldan fazla saklayabilirsiniz ama bunu önermeyiz çünkü zaten bir sonraki senenin balkabağı mevsimi başlayacak ve tazesi çıkacaktır. Dilimlenmiş balkabağını oda sıcaklığında bırakmayın!

Su Kabaginin yanina ne gider?


Diye düşünenler için tavsiyelerimiz şöyle:
- Yayla çorbası
- Makarna salatası
- Rus salatası
- Çıtır tavuk.
- Köfte.
- Havuç tarator (Sarımsak, rendelenmiş havuç ve yoğurt ile yapılır.)
- Fırında tavuk baget (Bol baharatlısından!)
- Sodalı börek (Dilerseniz harcını kıyma veya patates ile zenginleştirebilirsiniz.)

Süs su kabağı nasıl kurutulur?


Sapı iyice kuruyup, kahverengi olduktan sonra, üzerinde uzunca bir sap bırakacak şekilde kesip, kabağı saplarından bağlayıp havadar bir yere asın. Kabakları asarak kurutacaksanız, sabunlu suyla yıkayıp, tekrar suyla durulamanız kabak üzerindeki mikropların giderilmesine yardımcı olacaktır.
 
Su kabağı aslında çok yönlü ve kullanışlı bir bitkidir. Hem dekoratif amaçlar için kullanılabilir hem de yemek yapımında kullanılabilir. Su kabağından yemek yapmak için su kabağını doğrayıp domatesle pişirme gibi bir tarif uygulanabilir.

Su kabağı boyama işlemi ise fırça yardımıyla yapılır. Fırçanın önce suya batırılması ve ardından boya ile su kabağına uygulanması gerekmektedir. Kabağın boyandıktan sonra kuruması için yaklaşık 15-20 dakika bekletilmesi ve sonra pürüzlerin giderilmesi gerekmektedir.

Su kabağının kuruma süresi ise genelde 7-8 saat arasında değişmektedir. Ancak fırının özelliklerine göre de bu süre değişebilir. Kuruma sürecinde parçalar istenilen kuruluğa ulaşmadıysa birkaç saat daha kurumaya bırakılması önerilir.

Kıbrıs kabağıyla yapılabilecek tarifler arasında Girit Kabağı Dolması gibi lezzetli yemekler bulunmaktadır. Ayrıca su kabağının muhafaza süresi de 3 ay oda sıcaklığında saklanabilir, dolapta 5 ay ve hatta dondurucuda 1 yıl kadar saklanabilir.

Su kabağı genellikle yayla çorbası, makarna salatası, çıtır tavuk gibi yemeklerle iyi gidebilir. Süs su kabağını kurutmak isterseniz sapı iyice kuruduktan sonra uzun bir sap bırakarak bağlayıp havadar bir yere asabilirsiniz. Ayrıca sabunlu suyla yıkayarak mikroplardan arındırılması önemlidir.
 

Osse kime ait?

Rue magazasi kimin?

  1. Konular

    1. 1.281.385
  2. Mesajlar

    1. 1.679.228
  3. Kullanıcılar

    1. 31.808
  4. Son üye

Geri
Üst Alt