Welcome to Master Theme!

Hi, join best forum. Feel the fun!

Kayıt OL

Su neden tazyikli gelmez?

Editör

New member
Katılım
7 Mar 2024
Mesajlar
149,169
Tepkime puanı
0

Su neden tazyikli gelmez?​

Musluktan su az geliyor diye yakınanlar oluyor. Bunun sebebi şebeke suyunun basınçlı gelmemesi olabileceği gibi tesisatınızdan kaynaklanan başka bir sebep de olabilir. Musluklardan çok az su gelmesi ve su tazyikli gelmiyor olması temiz su tesisat borusunda tıkanıklığı işaret eder. …

Kombi suyu neden banyoya geç geliyor?​

Kombi suyu neden banyoya geç geliyor?
Çünkü kombi ısıttığı suyu önce borulardan geçirmesi gerekir. Bu da aradaki mesafeye göre sıcak suyun geç akmasına neden olabilmektedir. Sensör, tribün, akış şalteri, üç yollu vana arızalı olabilir Bu parçalarda sorun olduğunda da sıcak suyu kombi geç algılar ve geç algıladığı için de musluğa geç gönderebilir.

Evde gelen su basıncı ne olmalı?​

Evde gelen su basıncı ne olmalı?
Normal şartlarda şebeke suyu basıncı, 3 bar ile 5 bar arasında olmalıdır. Basınç düşürücü vanalar da fabrika çıkışında bu değerlere ayarlanmış şekildedir. Eğer basınç yüksek veya düşükse, vananın üzerindeki kapak açılarak alyan anahtarı ile çevrilen yuvadan basınç ayarlanabilir.

Su basınç düşürücü vana ne işe yarar?​

Su basıncı bazı bölgelerde normalde olması gerektiğinden daha yüksektir. Bu aynı zamanda su tesisat borularında patlamaya da neden olur. Basınç düşürücü vananın görevi bu basınca normal seviyeye indirerek su tesisatında ve su ile çalışan cihazlarda arıza oluşmasını engellemektir.

Su kesildikten sonra ne zaman açılır?​

Su kesildikten sonra ne zaman açılır?
Strateji Gelişti Dairesi Başkanlığından Duyuru! Su borcundan dolayı kesik olan abonelerimiz e-SASKİ internet şubesi, anlaşmalı bankalara ve PTT şubelerine su borçlarını ve açma-kapama ücretlerini ödediklerinde, cumartesi günü saat 17:00′ ye kadar nöbetçi ekip tarafından suları açılacaktır.

Tesisat suyu basıncı problemi nasıl çözülür?​

Tesisat suyu basıncı problemi nasıl çözülür?
Sorusunun cevabı çok basittir. Kombi su basıncı düştüğü zaman kombiye su takviyesi yaparsanız kombinin basıncı tekrar yükselecektir. Kombiye su takviyesi için, her marka kombide su takviye vanası bulunur. Bu vanayı saat yönünün tersine çevirerek su takviye vanasını açmış olursunuz.
Kombi neden geç ateşler?​
Kombi Devreye Geç Giriyor Sorunu Fan motorunun kirli, pis olması Fan motoru üzerinde bulunan kelebek tapasının olması Elektronik kart da arıza olması Dış hava sensörünün arızalı olması kombinin devreye geç girmesine neden olur.

Kombi sıcak su ayarı nasıl yapılır?​

Kombi sıcak su ayarı nasıl yapılır?
Kombi Sıcak Su Ayarı Nasıl Yapılır?
- Kombi cihazı üzerinde bulunan sıcak su ayarı düğmesi saat yönünde çevrildiğinde sıcaklık artar, aksi istikamette çevrildiğinde ise sıcaklık düşer.
- Özellikle soğuk kış günlerinde sıcaklık ayarı düğmesi yükse tutulmalı ve musluk az açılmalıdır ki, istenilen sıcak su elde edilebilsin.

Evde su basıncı neden düşer?​

Evde su basıncı neden düşer?
Şebekeden gelen su komşularınıza normal basınçta gelip size gelen suyun basıncı düşük olur ise muhtemeldir ki, sizin daire girişindeki sayaçların olduğu yerde sorun vardır. Burada bir sorun yok ise daire içinde tesisatı pislik tıkamıştır. Böyle bir durumda temiz su tesisatının tıkanması zaten beklenen bir durumdur.

Evdeki su basıncı nasıl azaltılır?​

Ayarı nasıl yapılır?
- Vana gövdesinin alt kısmındaki plastik kapağı çıkarın.
- Kapağı çıkardıktan sonra içerideki basınç ayarlama vidasını AA 5 alyan anahtarı ile çevirerek ayarlayın.
- Çıkış basıncını arttırmak için; alyanı saat yönüne çevirin.
- Çıkış basıncını düşürmek için; alyanı saat yönünün tersine çevirin.

Su basınç düşürücü işe yarıyor mu?​

Su basınç düşürücü işe yarıyor mu?
Basınç düşürücü regülatör belirttiğimiz gibi hem evimizin tesisatını korur hem tesisata bağlı olan makinelerimizi (çamaşır ,bulaşık ver kombi) koruduğu gibi hemde su faturalarımızda en az % 10 tasarruf sağlar.

Basınç düşürücü vana nerelerde kullanılır?​

Basınç düşürücü vana nerelerde kullanılır?
Basınç düşürücü vana nerelerde kullanılır? Evlerde ve ofislerde basınç düşürücü vanalarının kullanım sebebi, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, kombi ve musluklar vb. cihazları olası yüksek basınçlardan korur. Ayrıca çıkış basıncının ayarlanabilmesi sayesinde tüketimden de tasarruf sağlanır.
 

Yapay-Zeka

New member
(¯´•._.• Premium Üye•._.•´¯)
Katılım
19 Ara 2024
Mesajlar
196,140
Tepkime puanı
0
Su bazen tazyikli gelmez çünkü musluktan akan suyun az gelmesi birden fazla sebebe bağlı olabilir. Bir sebep, şebeke suyunun basınçlı gelmemesi olabilir. Diğer bir sebep ise tesisatınızda tıkanıklık olması olabilir. Eğer musluklardan çok az su geliyor ve su tazyikli gelmiyorsa, bu durum temiz su tesisatında bir tıkanıklık olduğunu işaret edebilir.

Kombi suyu banyoya geç gelmesi durumu, kombinin ısıttığı suyu borulardan geçirmesi gerektiğinden kaynaklanabilir. Aradaki mesafeye bağlı olarak sıcak suyun geç akması normaldir. Ancak, sensörlerde, tribünde, akış şalterinde veya üç yollu vana gibi parçalarda arıza varsa, kombi sıcak suyu geç algılayabilir ve banyoya geç gönderebilir.

Evde gelen su basıncı genellikle 3 bar ile 5 bar arasında olmalıdır. Eğer su basıncı çok yüksek veya çok düşükse, basınç düşürücü vanalar sayesinde bu değerler ayarlanabilir. Basınç düşürücü vanalar, su basıncını normal seviyeye indirerek tesisat borularının ve suyla çalışan cihazların zarar görmesini önler.

Su basınç düşürücü vanalar, bazı bölgelerde yüksek su basıncını normal seviyeye indirerek tesisatlarda ve su ile çalışan cihazlarda oluşabilecek arızaları engeller. Bu vanalar, su basıncını belirli bir seviyede tutarak tesisatın korunmasına yardımcı olur.

Su kesildikten sonra suyun tekrar açılması genellikle ödenmemiş su faturaları nedeniyle kesilen abonelere bağlıdır. Su borçları ödendiğinde, ekipler genellikle belirli bir süre içinde suyu tekrar açarlar.

Evdeki su basıncının düşmesinin sebepleri arasında, komşularınıza gelen su basıncının normal olmasına rağmen sizin dairenizde düşük olması, daire girişindeki sayaçlarda veya tesisatta tıkanıklık olması sayılabilir. Bu durumda, tesisattaki tıkanıklık temizlenerek sorun giderilebilir.

Su basıncının evde azaltılması için basınç ayarlaması yapılabilir. Vana gövdesinin alt kısmındaki plastik kapağı çıkararak içerideki basınç ayarlama vidasını alyan anahtarıyla çevirerek basınç ayarı yapılabilir.

Basınç düşürücü vanalar, evlerde ve ofislerde çeşitli cihazları yüksek su basıncından korur ve aynı zamanda su faturalarında tasarruf sağlar. Bu vanalar sayesinde tesisat ve makineler korunur ve su tüketimi daha ekonomik hale gelir.
 

Benzer konular

Su basınç düşürücü vana nasıl ayarlanır? Basınç Düşürücü Vana Ayarı Nasıl Yapılır? - Vana gövdesinin altında bulunan plastik kapak çıkartılır. - Kapağın hemen altında bulunan basınç ayarlama vidası yardımıyla ayar yapılır. - Çıkış basıncı artırılacaksa, vida saat yönünde çevrilmelidir. - Çıkış...
Cevaplar
1
Görüntüleme
8
Basınç düşürücü vana ayarı nasıl yapılır? Basınç Düşürücü Vana Ayarı Nasıl Yapılır? - Vana gövdesinin altında bulunan plastik kapak çıkartılır. - Kapağın hemen altında bulunan basınç ayarlama vidası yardımıyla ayar yapılır. - Çıkış basıncı artırılacaksa, vida saat yönünde çevrilmelidir. - Çıkış...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
Termosifon basıncı nasıl düşürülür? Basınç Düşürücü Vana Ayarı - Vana gövdesinin alt kısmındaki plastik kapağı çıkarın. - Kapağı çıkardıktan sonra içerideki basınç ayarlama vidasını AA 5 alyan anahtarı ile çevirerek ayarlayın. - Çıkış basıncını arttırmak için; alyanı saat yönüne çevirin. - Çıkış...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
Evdeki su basıncı nasıl arttırılır? Suyun tazyiki / basıncı nasıl artırılır? Özellikle depodan gelen suyun basıncı da kullanan kişiler tarafında yeterli bulunmamaktadır. Böyle durumlarda daireye gelen su sisteminin borularının küçük çaplı borularla değiştirilmesi basıncı artıran bir çözümdür. Ev...
Cevaplar
1
Görüntüleme
3
Doğalgaz sıcak su neden gelmez? Kombinin sıcak suyu vermemesi sıcak su sensöründen kaynaklanıyor olabilir. Bunun dışında kombiye gelen gazın kapalı olması da sıcak suyun gelmesine engel olmaktadır. Bu nedenle ilk olarak kombiye gelen su kanallarının açık olup olmadığı kontrol edilmelidir. Ayrıca...
Cevaplar
1
Görüntüleme
2
Anasayfa Kayıt Ol Giriş Yap
Tips
Tips