Son Konular

Subaylara ve astsubaylara ilişkin yönetmelikteki düzenleme Resmi Gazete'de

Credits
1.230.184
395

Buna göre, 2021'de ve 31432 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğin 15. maddesinin ikinci fıkrası, 20. maddesinin birinci fıkrasının birinci cümlesi değiştirilirken, aynı yönetmeliğin 30. maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi yürürlükten kaldırıldı.
Değişiklikte, "Fakülte veya yüksekokullarda öğrenim gören askeri öğrenciler, öğrenim gördükleri bölümleri/programları veya okumakta oldukları yükseköğretim kurumlarını değiştiremezler veya yatay geçiş yapamazlar. Askeri öğrenciler, öğrenimlerini Bakanlık nam ve hesabına tamamlar." kuralı getirildi.
Yönetmeliğe göre, Bakanlık nam ve hesabına fakülte veya yüksekokullarda okuyan askeri öğrencilerin teğmenliğe nasıp tarihleri ise mezuniyet tarihi olacak.

Haberler | Güncel Haberler | Son Dakika Haberler

Bu haber Frmsitesi.com.TR'den alınmıştır.

Bu bilgilere göre, 2021 yılında ve 31432 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğin bazı maddelerinde değişiklikler yapılmıştır. 15. maddenin ikinci fıkrası ve 20. madde birinci fıkrasının birinci cümlesi değiştirilirken, aynı yönetmeliğin 30. maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi ise yürürlükten kaldırılmıştır.

Yapılan değişiklikle birlikte, "Fakülte veya yüksekokullarda öğrenim gören askeri öğrenciler, öğrenim gördükleri bölümleri/programları veya okudukları yükseköğretim kurumlarını değiştiremez veya yatay geçiş yapamazlar. Askeri öğrenciler, öğrenimlerini Bakanlık adına tamamlarlar." kuralı getirilmiştir.

Bu düzenleme kapsamında, fakülte veya yüksekokullarda okuyan askeri öğrencilerin teğmenliğe atanma tarihleri, mezuniyet tarihi olarak belirlenmiştir. Bu değişikliklerle birlikte, askeri öğrencilerin eğitim süreçleri ve askeri kariyerleri üzerinde belirli düzenlemeler ve sınırlamalar getirilmiştir. Bu bilgiler Frmsitesi.com.TR'den alınmıştır.

Emre Belözoğlu'ndan Galatasaray ve Fenerbahçe cevabı!

İzmir açıklarında 19 düzensiz göçmen yakalandı

1. Konular

1. 1.281.131
  2. Mesajlar

1. 1.678.536
  3. Kullanıcılar

1. 31.762
  4. Son üye

Geri
Üst Alt