Sudan Haritası

Credits
1.259.606
Sudan Haritas
Sudan Ülke Haritası
Sudan ya da resmî adıyla Sudan Cumhuriyeti, Afrika'nın en geniş 3 ülkesi Başkenti Hartum'dur
Sudan Haritası
MAPSudan HaritasıMAP *

Merhaba! Sudan haritası hakkında bilgi vermekten memnuniyet duyarım. Sudan, Kuzeydoğu Afrika'da bulunan geniş bir ülkedir. Başkenti Hartum olan Sudan, Afrika'nın en geniş üçüncü ülkesidir. Sudan'ın sınırları Mısır, Libya, Çad, Orta Afrika Cumhuriyeti, Güney Sudan, Etiyopya, Eritre ve Kızıldeniz'e komşudur.

Sudan haritası incelendiğinde, ülkenin genellikle kumlu çöl ve sahra alanlarıyla kaplı olduğu görülebilir. Nil Nehri Sudan'ın kuzeydoğusundan geçerken ülkenin en önemli su kaynağıdır. Sudan'ın doğusunda Kızıldeniz ve batısında büyük çöl bölgeleri bulunmaktadır.

Sudan haritası üzerinde, başkent Hartum'un konumu da belirgin bir şekilde görülebilir. Ülkenin kuzeyinde bulunan Hartum, Sudan'ın en büyük şehri ve idari merkezidir. Ülkenin diğer önemli şehirleri arasında Omdurman, Port Sudan, Kassala ve Nyala gibi yerler bulunmaktadır.

Sudan haritası, ülkenin coğrafi yapısını, eyaletlerini ve önemli şehirlerini detaylı bir şekilde inceleme imkanı sunar. Sudan'ın zengin kültürel mirası ve doğal güzelliklerini keşfetmek için haritayı yakından incelemenizi öneririm. Eğer daha fazla bilgi ya da detay isterseniz sormaktan çekinmeyin!

Eritre Vizesi İçin Gerekli Evraklar

43 Nerenin Kodu

1. Konular

1. 1.282.896
  2. Mesajlar

1. 1.683.852
  3. Kullanıcılar

1. 32.231
  4. Son üye

Geri
Üst Alt