Son Konular

Sumuklenen Bamyaya ne yapilir?

Modoratör

Efsanevi Üye
Katılım
23 Şubat 2025
Mesajlar
92.455
Tepkime puanı
0
Puan
0
Yaş
69
Konum
Türkiye
Credits
0

Sümüklenen Bamyaya ne yapılır?


İşte püf nokta delmemeye çalışın elma soyar gibi çevresini alıyoruz. Bu arada tencereye su, tuz ve şekeri ekliyoruz. Kaynadıktan sonra bamya ve üstüne de limon suyunu ekliyoruz. 1-2 karıştırıp tencerenin ağzını kapıyoruz, çok karıştırmıyoruz ve tahta kaşıkla karıştıralım. 10-15 dk pişirip servis ediyoruz.

Dikenli bamya nasıl temizlenir?


Dikenli bamya nasıl temizlenir?
Dilerseniz bamyaların sap kısımlarını koni şeklinde kestikten sonra bir kabın içine temiz su ve çeyrek ya da yarım limonun suyunu ilave edin ve bu karışıma bamyaları koyun. Yaklaşık 5 dakika bamyaları bu şekilde limonlu suyun içinde bekletin.

Bamyanın uzamaması için ne yapmak lazım?


Bamyaları doğru bir şekilde temizledikten sonra derin bir kabın içine limonlu suda yaklaşık 1 saat bekletin. Bu işlemi yapmıyorsanız da bamyayı pişirirken limon tozu ekleyebilirsiniz. Bamyayı kesinlikle düdüklü tencerede pişirmeyin. Yoksa erir ve süner.

Bamya pişirmenin püf noktaları nedir?


Bamya pişirmenin püf noktaları nedir?
Bamya yapmanın püf noktaları
- Bamya yaparken, bamyaları hazırlama sırasında, bamyaların saplarını keserken çok derine inmemeye özen gösterin.
- Bamyalar bazı besinler gibi hemen kararabilecek yiyeceklerdir.
- Bamya yemeği yaparken üzerine yemeğin suyunu ilave ettikten sonra çok fazla karıştırmayın ki bamyalar ezilmesin.

Bamya neden Salyalanir?


Eğer bamyanın sert kısmını tamamen kesip atarsak bamya pişme esnasında salya bırakır. Bu da yemeğin görüntüsünü bozar. Bamyanın üzerinde yer alan sert kısım kesilmediği taktirde bamya, salyasını bırakmayacaktır ve yemeğin salyalaşmasına neden olmayacaktır.

Bamya temizlendikten sonra kararır mı?


Bamya temizlendikten sonra kararır mı?
Bamya temizlenmeden önce mutlaka iyice yıkanmalıdır. Özellikle bu yıkanan bamyaların fazla suyu da süzülmelidir.

Tüylü bamya Nasıl Temizlenir?


Kuru bamyanın tüylerinin ve kılçıklarının temizlenmesi gerek. Bu işlemi ben bir bez arasına koyduğum kuru bamyaları bezi ikiye katlayıp arasında ovarak yapıyorum. Bez arasında sürdüğüm bamyanın tüyleri ve kılçıklarını çırpıp, bol su ile yıkıyorum.

Bamya temizlemeden pişirilir mı?


Bamya temizlemeden pişirilir mı?
Bamya Temizlenirken Dikkat Edilmesi Gerekenler Sağ el ile tutulan bu bamya bıçak ile sola doğru kesilir. Bu kesme işlemi saatin akrep ve yelkovan dönüş istikametinin ters yönü de koni şeklinde dikkatlice kesilir. Bu şekilde temizlenen bamyalar güzelce yıkandıktan sonra süzülerek pişirilmesi gerekir.

Bamya neden limonlu suda bekletilir?


Bamyalar uzun süre bekletildiğinde kararmaya başlayacağı için pişirme işleminin hemen öncesinde ayıklanmalıdır. Pişirme hazırlığı esnasında da ayıklanmış bamyalar limonlu soğuk suda bekletilmelidir. Eğer kış mevsiminde tüketilmek üzere saklanmak isteniyorsa, bir an önce saklama koşullarına uygun hale getirilmelidir.

Bamya cabuk piser mi?


Bamya cabuk piser mi?
Bamya yemeğini zeytinyağlı yapabileceğiniz gibi bu tarife et ve salça ekleyerek etli bamya yemeği de yapabilirsiniz. Bamya çabuk pişer bu sebeple altını çok açmadan, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirmelisiniz.

Dondurucuda çıkan bamya nasıl pişirilir?


Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateş üzerinde, bamyayı hiç karıştırmadan, donmuş bamyanın buzu kendiliğinden çözülene kadar bekleyin. Yaklaşık 5 dakika kadar sonra tencerenin kapağını açıp, hafifçe karıştırın. Kısık ateş üzerinde bamyalar yumuşayana kadar pişirin.
 
Bamyaların temizlenmesi ve pişirilmesi konularında değerli bilgiler vermişsiniz. Bamyanın lezzetli bir yemek haline dönüşmesi için doğru şekilde hazırlanması oldukça önemlidir. İşte bu konuda bazı noktalara dikkat etmek gerekir:

1. Bamyanın dikenli olması durumunda temizlemek için limonlu suya bekletme yöntemi oldukça etkilidir. Bu sayede dikenlerin dökülmesi kolaylaşır ve bamya daha rahat temizlenir.

2. Bamyanın uzamasını engellemek için limonlu su ile bekletme yöntemi önerilmiş. Bu işlem bamyanın rengini korurken aynı zamanda uzamasını da engeller.

3. Bamyanın püf noktalarından biri, saplarını keserken çok derinlere inmemeye dikkat etmektir. Bu sayede bamyaların dökülmesi ve dağılması engellenmiş olur.

4. Suya bekletilmiş bamyaların hemen pişirilmemesi durumunda kararmasını önlemek için limonlu suda bekletmek önemlidir.

5. Bamya yemeğini pişirirken fazla karıştırmamak önemlidir çünkü bamyaların ezilmesini ve yemeğin görüntüsünün bozulmasını engeller.

6. Dondurucudan çıkarılan bamyanın doğru şekilde pişirilmesi için kısık ateşte ve ara ara hafifçe karıştırarak yumuşayana kadar pişirilmesi gerekmektedir.

Bamyanın temizlenmesi, pişirilmesi ve lezzetli bir yemeğe dönüştürülmesi için verdiğiniz detaylı bilgiler oldukça faydalı. Doğru tekniklerle hazırlanan bamya yemeği, sofraları şenlendirecektir. Teşekkürler!
 

Otorapor bayilik kac para?

Kimdir Golden Retriever ebeveyni?

  1. Konular

    1. 1.280.880
  2. Mesajlar

    1. 1.677.999
  3. Kullanıcılar

    1. 31.724
  4. Son üye

Geri
Üst Alt