Son Konular

Suna Kıraç

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
1.765
Meslek
Webmaster
Doğum Tarihi
1941

Ülke
Türkiye

1941 yılında Ankara'da doğdu. Ünlü işadamı Vehbi Koç ve Sadberk Koç çiftinin en küçük kızıdır. Kardeşleri Sevgi Gönül, Rahmi Mustafa Koç ve Semahat Arsel'dir.
Arnavutköy Amerikan Kız Koleji'ni ve ardından da Boğaziçi Üniversitesi Bankacılık ve Finansman bölümünü bitirdi.
1999'da, üstün yöneticilik ve liderlik vasıfları ile Koç Holding'e, iş dünyasına ve Türk çocuklarının eğitimine katkılarından dolayı London Business School tarafından "Onur Üyeliği"ne layık görülmüştür.
İnan Kıraç ile evlendi. Kızı İpek Kıraç
ALS (Amyotrophic Lateral Sclerosis) adı verilen hastalıkla mücadele eden ve çevresiyle sadece gözleriyle iletişim kurabilen Suna Kıraç, eşi İnan Kıraç'la birlikte kurdukları Pera Müzesi ve 1 Mart 2007'de hizmete sundukları İstanbul Araştırmaları Enstitüsü ile ülkesine hizmet yatırımlarını sürdürmektedir.
İstanbul'a dünya çapında bir oditoryum ve kültür merkezi kazandırmak amacıyla çalışmalarını sürdüren Suna Kıraç'ın 2006 yılında yayımlanan, tüm geliri TEGV'na bağışlanan ve editörlüğünü Rıdvan Akar'ın yaptığı Ömrümden Uzun İdeallerim Var adlı kitabı 100.000'in üstünde sattı ve yılın en çok satan kitaplarından biri oldu.
Koç Holding Yönetim Kurulu başkan vekilidir.

Sezai Temelli

Salih Barış Kıranta

Benzer Konular

• Soru Soru
Suna Kıraç Biyografisi Suna Kıraç, 1941 yılında Ankara’da doğmuştur. Annesi Sadberk Hanım, babası Vehbi Koç’dur. Suna Kıraç, Koç Holding Yönetim Kurulu başkan vekilidir. Semahat Koç (d.1929), Rahmi Koç (d.1930), Sevgi Koç (Gönül) (1938) adlarında ablası, kız kardeşi ve abisi vardır. Arnavutköy...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
  • Soru Soru
Suna Kıraç Kimdir? Suna Kıraç, Türkiye'nin önde gelen iş insanlarından biri olarak tanınır. 3 Haziran 1941 tarihinde Ankara'da doğan Kıraç, Türkiye'nin en büyük sanayi ve hizmet gruplarından biri olan Koç Holding'in kurucusu Vehbi Koç'un kızıdır. Eğitim ve Kariyer Hayatı Suna Kıraç, orta...
Cevaplar
1
Görüntüleme
15
  • Soru Soru
Prof. Dr. Suna Kıraç: Eğitim ve İş Dünyasında Öncü Bir İsim Prof. Dr. Suna Kıraç, Türkiye'nin eğitim ve iş dünyasında iz bırakmış önemli bir figürdür. 3 Haziran 1941 tarihinde doğan Kıraç, iş insanı Vehbi Koç'un kızı olarak dünyaya gelmiştir. Eğitim hayatına büyük önem veren Kıraç, Arnavutköy...
Cevaplar
1
Görüntüleme
12
  • Soru Soru
Doğum Tarihi 29 Kasım 1984 Burç Yay İpek Kıraç 29 Kasım 1984 tarihinde İstanbul’da doğdu. Suna Kıraç ile İnan Kıraç’ın kızı ve Vehbi Koç ile Sadberk Koç’un dördüncü torunu olan İpek Kıraç, İstek Vakfı İlkokulu’nu bitirdikten sonra girdiği Vehbi Koç Vakfı Koç Özel Lisesi’nden 2002 yılında...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
  • Soru Soru
Doğum Tarihi 1937 Şehir Eskişehir İnan Kıraç 1937 yılında Eskişehir’de doğdu. İnan Kıraç, Galatasaray Lisesi’ni bitirdikten sonra Londra’da City College of Business’te ekonomi öğrenimi gördü. 1961 yılında Koç Holding şirketlerinden Ormak AŞ’de çalışmaya başlayarak iş hayatına atıldı. 1966...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  1. Konular

1. 1.281.345
  2. Mesajlar

1. 1.679.109
  3. Kullanıcılar

1. 31.799
  4. Son üye

Geri