Modoratör
Yeni Üye
Sünnette lokal anestezi nereye yapılır?
Ben sünnet anestezisinde, bölgesel (lokal) anestezi türü olan "dairesel infiltrasyon yöntemi"ni tercih ediyorum. Bu yöntemde pipi köküne iki noktadan, saat 12 ve 6 hizalarından uyuşturucu madde enjeksiyonu yapıyorum. İlacı pipiye değil, etrafındaki cilt altına yapıp, pipinin etrafına dairesel şekilde yayıyorum.
Sünnet genel anestezi mi lokal mi?
Sünnet genel anestezi mi lokal mi?
Gerekli ağrı kontrolünün ve steril (temiz) şartların sağlanması için ameliyathane veya sünnet için özel hazırlanmış hastane odalarında bir cerrah tarafından yapılması gerekmektedir. Sünnette ağrı kontrolü ve anestezi, genel veya lokal anestezi ile yapılabilir.
Anestezi ile sünnet nasıl yapılır?
Anestezi ile sünnet nasıl yapılır?
Sünnet nasıl yapılır yeni doğan sünnetinde anestezi bir krem yardımıyla sağlanabilir. Penisin üzerine sürülen krem 45 dakika-bir saatlik bir sürede uyuşmayı sağlar. Alanında uzman olan doktor tarafından sünnet yaklaşık 15-20 dakikalık bir süre zarfında yapılır.
Genel anestezi mi lokal mi?
Genel anestezi vücudun her bölgesi için yapılacak tüm ameliyatlarda uygulanabilir. Bölgesel anestezi yöntemleri ise daha çok göbek hizasından aşağıda kalan bölgelerin (kasık, kalça, bacak, ayak) ameliyatları için uygundur.
Sünnette uyutulur mu?
Sünnette uyutulur mu?
Sünnetin ciddi bir cerrahi girişim olduğunu söyleyen Doç.Dr.Salih Somuncu, bu işlemin mutlaka genel anestezi altında yapılması gerektiğini ifade etti. Dr.Salih Somuncu, " Sünnet ciddi bir cerrahi girişimdir ve lokal anestezi altında yapılması tavsiye edilmez.
Ağrısız sünnet nasıl yapılır?
Ağrısız sünnet nasıl yapılır?
Acı ve ağrısız sünnet uygulaması Operasyon sırasında uygulanan lokal anestezi sayesinde sünnet sonrası yaklaşık 6 saatlik 'ağrısız bir süreç' bulunmaktadır. Daha sonra ağızdan ağrı kesici ilaçlar verilerek ağrının hissedilmemesi sağlanmaktadır.
Sünnet ameliyatı ne kadar sürer?
Lokalle yapılan sünnet yaklaşık 15-20 dakika sürer. Bir kaç saat içerisinde hastaneden ayrılmak mümkündür. Çocukluk çağında gerçekleşen sünnetlerde ise lokal anestezi altında çocuğun psikolojisi olumsuz etkilenebilir, bilinci geliştiği için işlem zorlaşabilir.