Modoratör
Yeni Üye
Sürdürülebilir kalkınma amaçları için neler yapılabilir?
2030'a kadar uygun fiyatlı, güvenilir ve modern enerji hizmetlerine evrensel erişimin sağlanması 2030'a kadar yenilenebilir enerjinin küresel enerji kaynakları içindeki payının önemli ölçüde artırılması 2030'a kadar küresel enerji verimliliği ilerleme oranının iki katına çıkarılması
En önemli 3 küresel amaç nedir?
En önemli 3 küresel amaç nedir?
Aşırı yoksulluğu sona erdirmek. Eşitsizlik ve adaletsizlik ile mücadele. İklim değişikliğini düzeltme.
Sürdürülebilir kalkınma nasıl sağlanır?
Sürdürülebilir kalkınma nasıl sağlanır?
Sürdürülebilir kalkınma anlayışı, ülkelerin ekonomik ve sosyal gelişme hedeflerinde ortak paydayı "sürdürülebilirlik" olarak belirlemektedir. Geleceği de sahiplenen bu ortak hedef, herkesin temel ihtiyaçları ile daha iyi bir hayata ilişkin beklentilerinin karşılanmasına imkân vermeye yöneliktir.
Sürdürülebilir kalkınma amaçları nasıl ortaya çıktı?
2015 yılının Eylül ayında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, yoksulluğu ortadan kaldırmak, gezegenimizi korumak, eşitsizlik ve adaletsizlikle mücadele etmek hedefiyle 2030 yılında tamamlanan bir yol haritası olarak Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını (SKA) kabul etti.
Hedef 17 nedir?
Hedef 17 nedir?
Hedef 17 aynı zamanda bilim, teknoloji, yenilikçilik ve çevreye uyumlu teknolojilerin yayılması için sınır ötesi iş birliklerini teşvik etme amacını taşımaktadır. Hedef 17, sürdürülebilir kalkınma için serbest ticaret, küresel makroekonomik istikrar ve uyumlu politikalar konusunda hedefler belirlemektedir.
Sürdürülebilir kalkınma için Eğitim Nedir?
Sürdürülebilir kalkınma için Eğitim Nedir?
Sürdürülebilir Kalkınma eğitimi; sürdürülebilir bir gelecek için bireyin tüketim alışkanlıklarını ve bu yönde tutum ve davranış kalıplarını değiştirecek, ileriye dönük ve sistemli düşünme, sürdürülebilir bir gelecek için ortak kararlar alma ve uygulama yeteneklerini geliştirecek bir çerçeve belirler.
Aşağıdakilerden hangisi sürdürülebilir kalkınma amaçları?
Sürdürülebilir kalkınma hedefleri ne zaman kabul edildi?
Sürdürülebilir kalkınma hedefleri ne zaman kabul edildi?
Birleşmiş Milletlerin 25 Eylül 2015 tarihinde New York'ta düzenlenen Sürdürülebilir Kalkınma Zirvesi'nde bir araya gelen ülke liderleri 2030 yılına kadar dünyada yoksulluğun tüm boyutlarıyla ortadan kaldırılması ve insanlığın ortak refahının sağlanması için 17 hedef ve 169 alt başlıktan oluşan "Sürdürülebilir Kalkınma …