Sürekli dua etmek doğru mu?
Bir şeyi çok istiyorsun, Allah’ım bu iş olsun diye temenni ediyorsun, dua ediyorsun, yüce Allah’a yöneliyorsun bu dinen sakıncalı değildir. Yani kişinin bir şeyi çok arzu etmesi onun imanına onun ameline onun Müslümanlığına zarar vermez.Yanlış dua edilir mi?
Yanlış dualardan biri de, adeta azarlar gibi yüksek sesle yapılan dualardır. Bu tarz bağırıp çağırma şeklinde yapılan duaların Allah’a değil, topluma yönelik olduğu kanaatini vermektedir. Oysa Allah’a yönelik dua, acz ve zelillik içinde yakarma tarzında olmalıdır.Duanın kabul olma şartları nelerdir?
Duanın kabul olma şartları nelerdir?Duanın Kabul Şartları Nelerdir?
- Bütün günahlarına pişman olup, tevbe edip, bir daha günah etmemeğe azimet ve niyet etmelidir.
- Duadan önce sadaka vermelidir.
- İtikadını sağlam edip, duayı sıdk ve ihlas ile etmelidir.
- Kendinde kusur tasavvur etmeyip, yüksek himmetli olmalıdır.
Hemen kabul olan dua hangisi?
“Bismillahirrahmanirrahim.Vela havle vela kuvvete illa billahil aliyyil aziym.Allahümme inni es’elüke ya Kadimü.Ya Daimü,Ya Ferdü. Ya Vitru.Ya Ehadü.Ya Samedü.Ya Hayyü. Ya Kayyumü. Ya zel celali vel ikram.Fe in tevellev fekul hasbiyallahü la ilahe illa hüve aleyhi tevekkeltü ve hüve rabbül arşil aziym.”Duada ısrar etmek doğru mu?
Yani duada tâbiri câizse biraz ısrarcı olmak gerekiyor. Çünkü bazen Allah Teâlâ, kulunun isteyişinden o kadar hoşlanırmış ki, sırf o isteyiş hali sürsün diye biraz geciktirebilirmiş duasının kabulünü.Allah kabul etmeyeceği duayı ettirir mi?
Allah kabul etmeyeceği duayı ettirir mi?Allah kuluna dua edecek nefesi ve zamanı verdiyse kulunun yaptığı duayı mutlaka kabul eder. Yeter ki kul dua etmesini bilsin. İmam Rabbani’nin bu konudaki sözleri ise şöyledir: “Bir şeyi istemek, ona nâil olmak (onu elde etmek) demektir; Zirâ Allahû Teâlâ kabul etmeyeceği duayı kuluna ettirmez.”
Imkansız olan dualar kabul olur mu?
Rabbimiz gönülden edilen hiçbir duayı geri çevirmez. Bizim ve sevdiklerimiz için hayırlı olması dileğiyle edilen her dilek, her dua Allah’ın izniyle olur. Rabbimiz bizi duaları kabul olunan hayırlı kullarından olmamızı nasip ederse, gerçekleşmesi imkansız hiçbir hacetimiz kalmaz.Nasıl dua etsem kabul olur?
Hamd ve salatü selamdan sonra “Ne dileyecekse dilesin Rabb’inden…” buyuruyor Efendimiz (SAS). Bu; Allah Teâlâ’dan bir şey istemenin ön şartıdır. Tabii ki tek başına duayı kabul ettirir demek doğru olmaz.Bir dilek için hangi sure okunur?
Bir dilek için hangi sure okunur?100 defa Kevser Suresi’ni okuyan muradına nail olur. Her muradın halli için 1000 defa Nasr süresi okunur. Dileklerin kabulü için her gün 100 kere “Ya Kadir”, “Ya Müheyminü(135 kez)”esması okunur. Sabah namazından sonra 55 kere “Ya Mucib” okunmalıdır.
Dua edince kabul olsun diye ne söylenir?
Estagfirullah min külli mâ kerihallah, Estagfirullahel’azîm ellezî lâ ilahe illâ hüvel hayyel kayyûme ve etûbü ileyh.Hangi dualar önemli?
Ayetel Kürsi.Nasıl Dua Edilir?
Nasıl Dua Edilir?Sahih hadis-i şerif kaynaklarında belirtilen “–Sizden biriniz namaz kıldığı vakit, önce Rabbini tâzim ve senâ etsin, sonra Peygamber’e salavat getirsin, bundan sonra da istediği şekilde dua etsin!” (Ebû Dâvûd, Vitir, 23/1481) rivayete göre ilk Allah’a şükür sonra Efendimiz (SAV)’e salavat ve en sonda kendi …
En faziletli dua hangisi?
Zikirler içerisinde en faziletli sözün ‘Lâ ilâhe illallah’ olduğunu belirten Peygamberimiz, bir hadis-i şerifinde, Câbir (r.a), naklettiklerine göre: “En faziletli zikir ‘Lâ ilâhe illallah’, en faziletli dua da ‘el-Hamdülillâh’tır.” (Tirmizî, Daavât 9) ifade edilmektedir.Her gün okunması gereken sureler nelerdir?
Bismillahirrahmânirrahîm.- İnna enzelnahü fiy leyletilkadr.
- Ve ma edrake ma leyletülkadr.
- Leyletülkadri hayrüm min elfi şehr.
- Tenezzelülmelaiketü verruhu fiyha biizni rabbihim min külli emr.
- Selamün hiye hatta matle’ılfecr.
Gerçekleşmesi zor bir şey için nasıl dua edilmeli?
Gerçekleşmesi zor bir şey için nasıl dua edilmeli?‘Estağfirullah min külli ma kerihallah, Estağfirullahel’azim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh. ‘ Bu çok etkili olan dilek duasının Arapça okunuşu şeklidir.