Modoratör
Efsanevi Üye
Sürücü kursu öğreticisi nasıl olunur?
Bu şartlar şunlardır;
- En az yüksekokul mezunu olmak.
- İlk Yardım dersini verebilmek için İlk Yardım Yönetmeliği kapsamında alınmış "İlk Yardım Eğitmeni Sertifikası" sahibi olmak.
- Çevre ve Trafik dersini verebilmek içinen az üç yıllık sürücü belgesi sahibi olmak şartıyla trafik ve çevre öğreticiliği belgesi almış olmak.
Direksiyon dersi öğretmenliği sertifikası nasıl alınır?
Direksiyon dersi öğretmenliği sertifikası nasıl alınır?
Direksiyon Eğitimi Öğreticisi olabilirsiniz. Bunun için ön lisans ve lisans mezunu olmak, 3 yıllık sürücü belgesi sahibi olmak yeterlidir. Sizde böyle bir görevde yer almak isterseniz yapmanız gereken tek şey Direksiyon Eğitimi Öğreticiliği Kursu eğitimlerine katılarak belgenizi alıp, iş hayatına başlamaktır.
Ehliyet hocaları ne kadar maaş alıyor?
Ehliyet hocaları ne kadar maaş alıyor?
2021 Direksiyon Eğitmeni Maaşları Direksiyon Eğitmeni maaşı ortalama aylık 3.060 – TL'dir. En düşük maaşı 2.826 -TL, En yüksek ise 5.300 – TL'dir.
Direksiyon hocalarına ne denir?
Ehliyet sahibi olmak isteyen sürücü adaylarına kullanmak istedikleri aracın türüne göre eğitim veren, aracın aksamını tanıtan ve aracı kullanmayı öğreten kişiye direksiyon öğretmeni denir. Özel sürücü kurslarında çalışır. Direksiyon öğretmenleri trafikte acemi sürücülerle çalışır.
Direksiyon öğretmeni olmak için ne gerekli?
Direksiyon öğretmeni olmak için ne gerekli?
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen sertifikayı almak için halk eğitim merkezlerinin veya belediyelerin açtığı direksiyon öğretmenliği kurslarına katılıp başarılı olmak gerekmektedir. Direksiyon öğretmeni olmak için Direksiyon Öğretmenliği Sertifikası'nın alınması gerekir.
Sürücü kursu hocası nasıl olunur maaşı?
Sürücü kursu hocası nasıl olunur maaşı?
2021 Direksiyon Eğitmeni Maaşları Direksiyon Eğitmeni maaşı ortalama aylık 3.060 – TL'dir. En düşük maaşı 2.826 -TL, En yüksek ise 5.300 – TL'dir. Eğer sizde yukarıdaki maaşlar gibi bir maaş almak istiyorsanız, İŞKUR iş ilanlarına bakabilir, buradan kariyer planlamanızı yapabilirsiniz.