Son Konular

Susamlı Simit

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
Susamlı Simit Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için:
1.5 su bardağı süt (ılık)
1.5 su bardağı su (ılık)
1 paket yaş maya
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar da un
Üzeri için:
Pekmezli su
Susam

Susamlı Simit Tanımı Yapılışı

Hamur için gereçleri alıp güzelce yoğrulur.
Yoğurulan hamur mayalanması için 45 dk kadar bekletilir.
Daha sonra hamurdan 2 kesim alınarak uzun şeritler yapılır ve biçim verilir .
Hazırlamış olduğu uz pekmezli suya bandırılarak akabinde susama bandırılır.
Susama bandırılan simitler tepsine dizilir.
190° de pişirilir daha sonra afiyetle yiyebilirsiniz
 
S

Karnabahar Graten

S

Biber Dolması

  1. Konular

    1. 1.280.541
  2. Mesajlar

    1. 1.677.198
  3. Kullanıcılar

    1. 31.655
  4. Son üye

Geri
Üst Alt