S
SoruCevap
Guest
Susamlı Simit Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için:
1.5 su bardağı süt (ılık)
1.5 su bardağı su (ılık)
1 paket yaş maya
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar da un
Üzeri için:
Pekmezli su
Susam
Susamlı Simit Tanımı Yapılışı
Hamur için gereçleri alıp güzelce yoğrulur.
Yoğurulan hamur mayalanması için 45 dk kadar bekletilir.
Daha sonra hamurdan 2 kesim alınarak uzun şeritler yapılır ve biçim verilir .
Hazırlamış olduğu uz pekmezli suya bandırılarak akabinde susama bandırılır.
Susama bandırılan simitler tepsine dizilir.
190° de pişirilir daha sonra afiyetle yiyebilirsiniz
Hamuru için:
1.5 su bardağı süt (ılık)
1.5 su bardağı su (ılık)
1 paket yaş maya
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar da un
Üzeri için:
Pekmezli su
Susam
Susamlı Simit Tanımı Yapılışı
Hamur için gereçleri alıp güzelce yoğrulur.
Yoğurulan hamur mayalanması için 45 dk kadar bekletilir.
Daha sonra hamurdan 2 kesim alınarak uzun şeritler yapılır ve biçim verilir .
Hazırlamış olduğu uz pekmezli suya bandırılarak akabinde susama bandırılır.
Susama bandırılan simitler tepsine dizilir.
190° de pişirilir daha sonra afiyetle yiyebilirsiniz