Modoratör
Yeni Üye
Süt ile dondurma nasıl yapılır?
Dondurma için:
- Sütü bir tencerenin içerisine alın. Üzerine nişasta, salep ve toz şekeri ilave ederek güzelce çırpın ve ocağın üzerine alın.
- Kısık ateşte tel çırpıcı yardımıyla karıştırarak hafif koyu kıvamlı bir hal alana kadar pişirin.
- Ardından çıkarıp düz bir kabın içerisine aktarın. Buzlukta soğumaya bırakın.
Ev yapımı dondurma neden buzlu olur?
Düşük yağ içeriğine sahip süt kullanma. Dondurmanın lezzeti için mutlaka yağ oranı yüksek süt kullanın. Sütünüzün yeterince yağ olduğunu düşünmüyorsanız içine krema koyabilirsiniz. Yağ oranı düşük süt kullanırsanız, hem lezzetinde eksiklik hem de pütürlü olacaktır. İçinde buzlu pütürükler olacaktır.
Dondurmanın içine ne konulur?
Kaymak, süt, şeker, vanilya, kakao, yumurta gibi dondurma malzemeleri karıştırılarak kazana boşaltılır ve kapağı kapatılarak çevirme kolu yardımıyla kazan içindeki karışım karıştırılır. Çevirme işlemi sırasında eriyen buz suyu fıçının musluğu açılarak boşaltılır ve eriyen buz yerine buz ve tuz takviyesi yapılır.
Süt ile dondurma nasıl yapılır Salepsiz?
Süt ile dondurma nasıl yapılır Salepsiz?
Salepsiz Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kaymak tadında kremşantiyi derin bir kaba boşaltın.
- 200 ml sütü üzerine ekleyin ve çırparak dolapta soğumaya bırakın.
- Derin bir tencereye 200 ml sütü, şekeri ve vanilyayı alın, ocağın altını açın.
- Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra ocaktan alın.
Salep yerine ne kullanılabilir?
Salep yerine ne kullanılabilir?
"Doğal dondurmada kesinlikle renklendirici, hazır ve yapay aroma (tat verici) kullanılmaz. Süt, salep ve toz şeker ile dondurma yapılır. Son zamanlarda salep bulmak zorlaştığından salep yerine keçiboynuzu çekirdeği tozu kullanılıyor.
Dondurma Nasıl Yapılır Malzemeler?
Sade Dondurma Tarifi Malzemeleri
- 1 paket krema.
- 1,5 litre süt.
- 1 tatlı kaşığı salep.
- 1 su bardağı toz şeker.
Maraş dondurması hangi sütten yapılır?
Kahramanmaraş dövme dondurması, Maraşlı Osman Ağa'nın orkideyi salep yaparken tesadüfen keşfettiği tatlı. "Salepli karsambaç" olarak başlayan tatlı, üç kuşak sonra "Maraş dondurması" olarak tanınmaya başlamıştır. Kahramanmaraş dondurmasının en önemli özelliklerinden biri, keçi sütünden yapılmasıdır.
Hakiki Maraş dondurması hangi sütten yapılır?
Kahramanmaraş Dondurmasının en büyük özelliği üretiminde kullanılan sütün keçi sütü olmasıdır. 90 derece sıcaklıkta kaynatılan sütler, mikroorganizmalardan arındırılıyor. Daha sonra bu süte önce sahlep, ardında şeker katılır.