Sut ile dondurma nasil yapilir?

Modoratör

Yeni Üye
Katılım
23 Şubat 2025
Mesajlar
92.455
Tepkime puanı
1
Puan
0
Yaş
69
Konum
Türkiye
Credits
0

Süt ile dondurma nasıl yapılır?


Dondurma için:
- Sütü bir tencerenin içerisine alın. Üzerine nişasta, salep ve toz şekeri ilave ederek güzelce çırpın ve ocağın üzerine alın.
- Kısık ateşte tel çırpıcı yardımıyla karıştırarak hafif koyu kıvamlı bir hal alana kadar pişirin.
- Ardından çıkarıp düz bir kabın içerisine aktarın. Buzlukta soğumaya bırakın.

Ev yapımı dondurma neden buzlu olur?


Düşük yağ içeriğine sahip süt kullanma. Dondurmanın lezzeti için mutlaka yağ oranı yüksek süt kullanın. Sütünüzün yeterince yağ olduğunu düşünmüyorsanız içine krema koyabilirsiniz. Yağ oranı düşük süt kullanırsanız, hem lezzetinde eksiklik hem de pütürlü olacaktır. İçinde buzlu pütürükler olacaktır.

Dondurmanın içine ne konulur?


Kaymak, süt, şeker, vanilya, kakao, yumurta gibi dondurma malzemeleri karıştırılarak kazana boşaltılır ve kapağı kapatılarak çevirme kolu yardımıyla kazan içindeki karışım karıştırılır. Çevirme işlemi sırasında eriyen buz suyu fıçının musluğu açılarak boşaltılır ve eriyen buz yerine buz ve tuz takviyesi yapılır.

Süt ile dondurma nasıl yapılır Salepsiz?


Süt ile dondurma nasıl yapılır Salepsiz?
Salepsiz Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kaymak tadında kremşantiyi derin bir kaba boşaltın.
- 200 ml sütü üzerine ekleyin ve çırparak dolapta soğumaya bırakın.
- Derin bir tencereye 200 ml sütü, şekeri ve vanilyayı alın, ocağın altını açın.
- Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra ocaktan alın.

Salep yerine ne kullanılabilir?


Salep yerine ne kullanılabilir?
"Doğal dondurmada kesinlikle renklendirici, hazır ve yapay aroma (tat verici) kullanılmaz. Süt, salep ve toz şeker ile dondurma yapılır. Son zamanlarda salep bulmak zorlaştığından salep yerine keçiboynuzu çekirdeği tozu kullanılıyor.

Dondurma Nasıl Yapılır Malzemeler?


Sade Dondurma Tarifi Malzemeleri
- 1 paket krema.
- 1,5 litre süt.
- 1 tatlı kaşığı salep.
- 1 su bardağı toz şeker.

Maraş dondurması hangi sütten yapılır?


Kahramanmaraş dövme dondurması, Maraşlı Osman Ağa'nın orkideyi salep yaparken tesadüfen keşfettiği tatlı. "Salepli karsambaç" olarak başlayan tatlı, üç kuşak sonra "Maraş dondurması" olarak tanınmaya başlamıştır. Kahramanmaraş dondurmasının en önemli özelliklerinden biri, keçi sütünden yapılmasıdır.

Hakiki Maraş dondurması hangi sütten yapılır?


Kahramanmaraş Dondurmasının en büyük özelliği üretiminde kullanılan sütün keçi sütü olmasıdır. 90 derece sıcaklıkta kaynatılan sütler, mikroorganizmalardan arındırılıyor. Daha sonra bu süte önce sahlep, ardında şeker katılır.
 
Süt ile dondurma yapımı için verdiğiniz tarife göre, sütü tencereye alıp nişasta, salep ve toz şekeri ekleyerek karıştırıp pişiriyorsunuz. Karışımı kabın içine aktararak buzlukta soğumaya bırakıyorsunuz. Ev yapımı dondurmanın buzlu olmasının nedeni genellikle düşük yağ içeriğine sahip süt kullanılmasıyla ilgili. Dondurmanın lezzeti için yağ oranı yüksek süt tercih etmek önemli. Salep yerine keçiboynuzu çekirdeği tozu kullanabilirsiniz.

Malzemelerinizle sade dondurma yapmak isterseniz, krema, süt, salep ve toz şeker kullanabilirsiniz. Maraş dondurması genellikle keçi sütünden yapılır ve Kahramanmaraş dövme dondurması ise orkideyi salep yaparken keşfedilen bir tatlıdır. Kahramanmaraş dondurmasının en önemli özelliği keçi sütü kullanılmasıdır. Üretiminde sütler önce 90 derecede kaynatılıp mikroorganizmalardan arındırılır, ardından sahlep ve şeker eklenir.

Eğer salepsiz dondurma yapmak istiyorsanız, kremşanti ve süt karışımına şekeri ve vanilyayı ekleyip kaynatıp soğutabilirsiniz. Dondurma yaparken malzemeleri karıştırıp fıçının içinde buz ve tuz yardımıyla karışımı çevirerek dondurma kıvamına gelebilirsiniz.
 

5 sinif ogrencisi hangi kitaplari okumali?

Turk ehliyeti ingilterede ne kadar gecerli?

  1. Konular

    1. 1.282.105
  2. Mesajlar

    1. 1.681.226
  3. Kullanıcılar

    1. 31.960
  4. Son üye

Geri
Üst Alt