Modoratör
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Süt ile peynir nasıl yapılır?
Sütü derin bir tencerede kaynatıp içine limon suyu ya da sirkeyi ekleyin ve karıştırın. Süt kesilmeye başlar. Kesilen sütü birkaç dakika daha kaynatıp içinde oluşmaya başlayan topakları kevgirle toplayın. Tüm süt kesilip peynir olana kadar bu işlemi sürdürün.Kaynamış süt bozulursa ne yapılır?
Bozuk sütü sakın atmayın!- Hamur işlerinde kullanın. Ekşimiş sütü özellikle hamur işlerinde kullanabilirsiniz.
- Çorbalarınızın kıvamını arttırın.
- Eti yumuşatmak için kullanın.
- Eti yumuşatmak için kullanın.
- Yüzünüzü parlatın.
- Süt banyosu yapın.
- Bitkilerinizin güçlenmesini sağlayın.
- Salataya dökün.
Ev Yapımı Ezine peyniri nasıl yapılır?
Ev Yapımı Ezine peyniri nasıl yapılır?Doğal ortamlarda otlamış hayvanların sütleri doğru oranda karıştırılarak 67 derecede 30 dakika pastörize edilir ve pastörize işleminin ardından mayalanması için buzağıların midesinden alınan şirden adlı enzim kullanılır. Mayalanma ardından oluşan pıhtı, kesilme ve presleme işlemine tabi tutulur.
Kaynamış sütten peynir olur mu?
Kaynamış sütten peynir olur mu?Bu riski ortadan kaldırmak için süt kaynatılmakta kaynayan süte soğutulduktan sonra kalsiyum Klorür katılmaması nedeniyle iyi bir peynir yapılamamaktadır. Tüketicilerimiz tüm bu olumsuzlukları ortadan kaldırmak amacıyla evde sadece kaynayan süte limon tuzu, yoğurt suyu, limon suyu sıkarak peynir yapabilmektedir.
Gerçek Ezine peyniri nasıl olur?
Ezine Peyniri İçerisinde ne kadar süt bol ise o kadar ağır basmalıdır. Hafif ekşimsi bir tat olmalı bıçağa az miktarda yapışmalı ancak akmamalıdır. Yumuşak değil orta sertlikte veya sert olmamalıdır. Ezine peynirinin çok sert ve dağılıyor olması keçi sütünün bol olduğunu işaret eder.1 kg Ezine peynir kaç kilo sütten yapılır?
İnek sütünü 1.15 TL’den, keçi sütünü 1.70 TL’den, koyun sütünü 2.50 TL’den satın alıyorlar. 7 kg inek veya keçi sütünden 1 kg beyaz peynir, 6 kg koyun sütünden 1 kg beyaz peynir üretiliyor.Kaynamış süt nasıl kestirilir?
Kaynamış süt nasıl kestirilir?Süt kaynayıp köpürmeye başladığında sütün kesilmesi için yarım limon su, birkaç kaşık yoğurt veyahut yarım çay bardağı elma sirkesinden birini ekleyin. Burda amaç süte asit ekleyerek kesilmesini sağlamaktır. Eğer kesilme gerçekleşmediyse sütü biraz daha kaynatmalısınız.