- Katılım
- 27 Aralık 2022
- Mesajlar
- 342.367
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1.358
- Puan
- 113
- Yaş
- 37
- Konum
- Adana
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 6.665
- Meslek
- Webmaster
Sut mısır haşlandıktan sonra nasil saklanir?
İstediğiniz yumuşaklığa ulaştığında, mısırların soğumasını bekleyin ve bıçak kullanarak sarı tanelerini koçanından ayırın. Haşlanmış mısır tanelerini, kapalı plastik bir kaba veya ağzı kapalı buzdolabı poşetine doldurup buzluğa atın. Dilerseniz bu işlemi, mısır tanelerini koçanından ayırmadan da yapabilirsiniz.
Süt mısırın içine ne katılır?
Evde Bardakta Mısır Tarifi İçin Malzemeler
- 1 konserve mısır veya bütün mısır alıp taneleyebilirsiniz.
- Tereyağı
- Su.
- Kimyon, karabiber, pul biber (isteğe bağlı farklı baharatlar)
- Ketçap.
- Mayonez.
Evde konserve süt mısır nasıl yapılır?
Konserve yapacağımız için mısırı biraz lezzetlendirmek ve uzun süre dayanmaları için ekstra birkaç malzeme eklemek şart. Suyun içerisine süt, 1 yemek kaşığı kadar tereyağı, az bir miktar şeker ilave ederek kaynatma işlemine geçin. Ayırdığınız mısır kabuklarını da koyun ve tatlanarak pişmesini sağlayın.
Haşlanmış mısır buzlukta saklanır mı?
Mısırlar koçanlarından temizlenir ve iyice yıkanır. Pişen mısırların suyu süzülür. Soğuduktan sonra varsa mısır taneleyicisi ile yoksa bıçak yardımıyla dikkatli bir şekilde tanelere ayrılır. Ardından buzdolabı poşetine koyularak derin dondurucuya atılır.
Üzerine 1 çay kaşığı tuz ve 2 çay kaşığı toz şeker ekleyin. Daha sonra mısırların üzerine çıkacak kadar sıcak su dökün. Kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
Mısır haşlarken süt konulur mu?
Mısırı ise en yumuşacık ve lezzetli haşlamak için ise süte ihtiyacınız var. 1 yemek kaşığı toz şeker ve 2 küp şeker büyüklüğündeki tereyağı parçasını ve 1 su bardağı sütü de ilave edin.
Dondurulmuş tane mısır nasıl yapılır?
Evde Süt Mısır Tarifi Nasıl Yapılır?
- Dondurulmuş mısırlar bir tencereye alınır. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edilir. 10 dk pişmeye bırakılır.
- Pişen mısırlar bir süzgece alınır güzelce süzülür.
- Tekrar tencereye alınır. Sıcakken tereyağını ekleyin. Tuz ve istediğiniz baharatları ekleyerek 1-2 kere karıştırın.
Süt mısır evde nasıl yapılıyor?
Mısırlarınızı güzelce yıkadıktan sonra bir düdüklü tencerenin içine alın. Düdüklü tencereniz yoksa normal tencerede olur. İçerisine ayırdığınız yaprakları, tencerenin yarısına gelecek kadar suyu ilave edin. 1 yemek kaşığı toz şeker ve 2 küp şeker büyüklüğündeki tereyağı parçasını ve 1 su bardağı sütü de ilave edin.
Konserve mısır haşlamaya gerek var mı?
1. adım: Küçük bir tencereye 3 bardak su koyup kaynatın. Daha sonra konserveden çıkardığınız mısırın suyunu iyice süzün. 2. adım: Daha sonra kaynayan tencerenin üzerine bir süzgeç koyun. 4. adım: 10-15 dakika mısırların su buharında pişmesini sağlayın.